ŽENA SEDMICE: Doktorica Gordana Karić, specijalista porodične medicine Doma zdravlja Tuzla

Razgovarala: Meliha Horić - Džanković


Upoznajte omiljenu doktoricu svojih pacijenata, koja sa velikom predanošću i ljubavlju obavlja svoj posao u odjeljenju porodične medicine u Domu zdravlja Tuzla. Topao osmijeh, srdačan pozdrav i umirujuće riječi ove doktorice čini da se njen pacijent osjeća bolje samim ulaskom u njenu ordinaciju.

Doktorica Gordana Karić, specijalista porodične medicine, rođena je u Srbiji, gdje je provela jako lijepo djetinjstvo sa djedom i bakom. Gimnaziju, Medicinski fakultet, kao i  specijalizaciju porodične medicine završila je u Tuzli.

Doktorica Karić, ima bogato iskustvo u liječničkoj praksi. Od prvog radnog dana liječila je djecu, omladinu, odrasle i stare osobe. Radila je na različitim mjestima, uvijek vrijedno, požrtvovano i odgovorno. Odličan je dijagnostičar. Voli svoj posao i pacijente. Omiljena je kod svojih pacijenata, koji je vole, poštuju i cijene. Njeno najveće zadovoljstvo je da pomogne svojim pacijentima. 

„Da nisam doktorica, bila bih nešto iz oblasti primijenjene umjetnosti“, kaže doktorica Karić.

U privatnom životu je kao i na poslu, vrijedna, požrtvovana i odgovorna. U slobodno vrijeme voli da čita klasičnu beletristiku, vozi bicikl, pleše i pliva. Voli da sluša sve vrste dobre muzike, ozbiljnu, zabavnu, starogradske pjesme i sevdalinke. Uživa u šetnji i mnogo voli prirodu, koja je najviše fascinira.

Odlikuje je istrajnost, čovječnost, principijelnost, kreativnost i karakternost. Voli ljude, cijeni čovjeka i čovječnost. Njen životni moto je da rad čovjeka održava.

„Prijateljstva koja vrijede ona i traju“, smatra doktorica Karić.


„Činite dobra djela i  njeguje ljudskost u sebi, jer to je nešto što je najvažnije u životu“, poručuje doktorica Karić.

Instagram