Hatidža Ahmetović: Oriflame, kao osnovni izvor prihoda

Piše: Daniela Čomić
Zvorničanka Hatidža Ahmetović, svima znana kao Tidža, doselila se u Tuzlu 1992.godine sa svojim roditeljima. Tada, ne sjajna opšta situacija, posebno poslovna, nikome nije obećavala, pa ni samoj Tidži. Godine su prolazile, Tidža je zasnovala porodicu, rodila dvoje djece, sve obaveze prema društvu ispunila. Još samo posao, i sve bi bilo savršeno.


Ali Tidža, poznata svima kao ambiciozna žena, nije čekala da joj neko na vrata pokuca i ponudi posao. Znala je da sama nešto mora poduzeti. Uz podršku svoga supruga uzela  je stvari u svoje ruke.
Svjesna da žene nikada ne žale dati novce na ljepotu, odlučila je pokušati distribuirati Oriflame kozmetiku.
Prije stupanja u posao, sama se uvjerila u kvalitet te vodeće kozmetičke kompanije.
Borila se Tidža, širila svoju mrežu i sada je iza nje preko 400 članica koje uspješno distribuiraju Oriflame kozmetiku širom Tuzlanskog kantona.

Inače, Oriflame  je jedna od najbrže rastućih kozmetičkih kompanija u svijetu, koja već ima tržište u više od 60 zemalja diljem svijeta. To je vodeća kozmetička kompanija u Švedskoj, Finskoj, Norveškoj i Danskoj. Vodeća je kompanija u direktnoj prodaji na polju kozmetike na potpuno različitim tržištima kao što su Maroko, Rumunjska, Poljska i Indija.
Također važno za Oriflame je, da je to prirodna kozmetika i da se ne testira na životinjama. O načinu i mogućnostima rada u ovoj prestižnoj kompaniji, razgovarali smo sa protagonisticom naše priče:

Arabella MagazinMože li četveročlana porodica živjeti od disitribucije Oriflame proizvoda?

Tidža: “Moja porodica već devet godina živi od mog rada, naravno tu je i suprug kao podrška, njegov posao nije stalan, tako da se ne smijemo osloniti isključivo na njega.”


Arabella Magazin: Šta biste predložili našim čitateljkama, kada je u pitanju stupanje u biznis( konkretno, Oriflame)?

Tidža: “Oriflame nudi zaista dobru poslovnu priliku.Mnogi misle da ima dovoljno ili previše distributera, ali svako u krugu svoje uže i šire porodice može ostvariti  profit. Zarada je 30 posto, 15 dana odgođenog plaćanja, sve što vam treba je dobra volja.”


Arabella Magazin: Jeste li dobili neko priznanje ili nagradu za Vaš rad i zalaganje?

Tidža: Da, dobila sam. Prvenstveno mnogobrojna prijateljstva koja ne bih niti sa čim mogla porediti, zatim, dobila sam putovanja, novčane nagrade pored rabata koji se može zaraditi.Tu su  proslave, party zabave, mnogobrojne poklone itd.”


Ukoliko i Vi želite postati dio ovog uspješnog tima i  bar za početak pokušati, obratite se našoj protagonistici na Facebook profilu: https://www.facebook.com/hatidza.ahmetovic?fref=ts ili na broj telefona :061 766-197
Ova ljupka, simpatična i pozitivna žena, uputit će Vas na pravi put.

Instagram