Žena sedmice: Sonja Sadadinović, majka triju prekrasnih kćerkica

Razgovarala: Daniela ČomićU Tuzli, prije 31 godinu rođena je beba, sada mlada  žena, koja je na svijet donijela tri prekrasne kćeri, Sonja Sadadinović.
San Sonje i njenog supruga  oduvijek je bio imati veliku porodicu, te su taj san i ostvarili.
U današnje vrijeme kada se žene uglavnom odlučuju za dvoje ili jedno dijete, Sonja i njena porodica su veliko bogatstvo.
Kako je biti majka triju kćeri, sa kakvim obavezama i izazovima se susreće, kakav je njen privatni život, Sonja je podijelia sa nama, a mi u Arabella Magazinu je ponosno predstavljamo kao ženu sedmice.


"Djetinjstvo sam  provela u Tuzli, sa svojim roditeljima i bratom", kazala nam je Sonja. "Veoma sam društvena i jako volim dobru knjigu, film i pozorišnu predstavu."
"Međutim posljednjih devet  godina sve je to zamijenjeno neprospavanim noćima, igračkama, crtanim filmovima, predstavama za djecu i ostalim obavezama."


"Sa 21 godinu  upoznala sam svog sadašnjeg supruga za kojeg sam se i udala", kaže gospođa Sadadinović. " "U 22. rodila nam se prva kćerka Sara, a nakon nepune 3 godine i druga kćerka Ema."

Iako jako mlada, sa tada dvoje djece, nije razmišljala da je vrijeme da se posveti isključivo sebi i već formiranoj porodici. Sonja i Jasmin su namjeravali proširiti svoju porodicu.
"Suprugu i meni je bila želja da imamo veliku porodicu, pa nakon četiri godine iza druge kćerke rodila se i naša treća kćerka Vita", kaže Sonja. "Danas su to djevojčice od devet, šest i pol i dvije i pol godine. Dvije starije kćerke i pored školskih imaju i druge obaveze kao sto su tenis, engleski jezik i violinaa, tako da sam svakodnevno obavezna voditi ih na časove i instrukcije."

"S obzirom da  suprug radi, moj radni dan je ispunjen obavezama za petočlanu porodicu i nače tri djevojčice. Slobodnog vremena skoro da nisam ni imala tako da nisam ni pomišljala da tražim posao u struci."

Iako njeno obrazovanje nije primarno vezano za proizvodnju, ova mlada žena odlučila je stupiti u biznis, u proizvodnju. Ekološki osviješćena, željna zdravja za sebe i svoje najdraže, odlučila je početi proizvoditi prirodne sapune.

"Sada kada su djevojčice malo porasle, uz muževu pomoć i pomoć moje mame uspijevam odvojiti malo slobodnog vremena i za sebe, svoje želje i potrebe koje su do tada ostajale u drugom planu", kaže Sonja. "Takođe sam krenula i u privatni posao, proizvodnja prirodnih sapuna MEL-ALTA sa mojom prijateljicom Danielom Mićević Đedović, a uz konsultacije sa majkom moga supruga i Danielinom mamom, inače doktorica  nauka iz oblasti tehnologije i hemije što je za naš posao proizvodnje jako bitno. Uz sve obaveze u porodici i uz pomoć mojih najbližih uživam u svakom trenutku nastanka naših prirodnih proizvoda -sapuna. Uz dobru volju i podršku najdražih sve se može postići, isplanirati, te  uživati u postignutim rezultatima.”

Porodica je bogatsvo, velika porodica još veće, još ako je uz sve to porodica zadovoljna, sreća je zagarantovana.
Nadamo se da je priča naše protagonistice ohrabrila buduće mame i porodice koje su se plašile višečlane porodice, dakle, sve se može stići uz dobru volju.

A kada dođe vrijeme ubiranja plodova, odnosno posjeta kćeri kada odrastu, kuća uvijek puna,  kud će veća sreća.

Instagram