Proljetni make up: lagan, prozračan i osvježavajući

Pripremila: Meliha Horić - Džanković


Proljeće je savršeno vrijeme za pokazivanje novog i obnovljenog tena i blage šminke koja će istaknuti vaše lice dati mu svježinu i dodatnu ljepotu, ali i sakriti eventualne nedostatke.

Svake sezone, make up look se više ili manje ponavlja. Ove sezone trendovi su lagani, prirodni, prozračni, osvježavajući, a opet seksi i jednostavni, koji će dati svježinu vašem licu, nakon zimskih mjeseci koji su bili pred nama.
Natural look, narandžaste usne, zelena sjenila, rumeni obrazi, samo su neki od make up look ove sezone. 


Lice i obrazi

Nakon nanošenja hidratantne kreme, potreban je dobar bazni puder, u boji kože koji nanosite kao podlogu, prstima ili kistom/četkicom za puder. Nakon nanošenja baznog pudera, nepravilnosti kao što su podočnjaci, bubuljice, mrlje i slično prekrijte korektorom u boji kože. Liniju jagodica lica naglasite rumenilom boje marelice, koja ima u sebi jaču narandžastu notu.


Oči

Zeleno sjenilo hit je proljetne sezone. Osim zelenog sjenila, želite li biti u trendu ovog proljeća, koristite sve nijanse sjenila plave boje. Osim zelenih i plavih sjenila, sjenila zlatne boje su vrlo poželjne, po mogućnosti u kombinaciji sa zlatnim šljokicama. 

Svakako, neizostavan trend iz sezone u sezonu je i crni tuš, koji se podrazumijeva svake sezone.


Trepavice

Prije nanošenja maskare, upotrijebite uvijač za trepavice. Na gornje i donje trepavice nanesite nekoliko slojeva crne maskare za volumen i produženje trepavica. Ukoliko imate mogućnosti, stavite umjetne trepavice na vanjske gornje rubove kapaka.Usne

Što se tiče usana, potpuni IN ovog proljeća je ruž narandžaste boje, gdje prije nanošenja ruža, definirate rub usana narandžastom olovkom za usne. 


Natural look

Za natural look ključna je dobra podloga, kvalitetan puder koji će se stopiti sa vašom kožom, a koji ćete nanijeti nakon nanošenja hidratantne kreme. Što se tiče nanošenja neutralnog rumenila, nanosite svijetla i osvježavajuća rumenila, koja će izgledati prirodno na vašem licu i dati mu svježinu i blistavost. Želite li da vaše oči izgledaju što prirodnije, koristite sjenila boje kože, u neutralnoj ili svjetlijoj zemljanoj nijansi koji ćete nanijeti u jednom, tankom sloju, a trepavice istaknite sa jednim do dva sloja crne maskare. Usne blago naglasite sa malo hidratantnog ruža koji su kombinacija balzama i ruža  u neutralnoj  nijansi.


Ne morate se strogo držati sezonskih trendova, isprobajte i nosite onaj look koji se vama najviše sviđa. Uživajte u svojoj ljepoti sa osmijehom na licu i budite zanosne, sretne i zadovoljne.

Instagram