Pet stvari o braku koje vam niko nije rekaoIdila sa početka veze ili braka, logično, neće trajati vječno, ali ni loše stvari koje se dešavaju nisu smak svijeta.
Iako smo svesni da početna zaljubljenost ima rok trajanja, da je zajednički život dosta težak, neke stvari je teško pretpostaviti, posebno kada izgovorite sudbonosno "da". Kako biste spremo ušli u novu fazu života, pročitajte pet činjenica o braku koje vam niko nije rekao.

1. Doći će trenutak kada ćeš pogledati svog partnera i pomisliti: Je li to stvarno to?
Svaki početak veze ili braka je savršen. Ljubav cvjeta, tolerancija je na vrhuncu, a vaš partner vam je ujedno i najbolji prijatelj. Ali, jeste li razmišljali što zapravo znači u dobru i zlu? Ovaj drugi dio se ne odnosi samo na životne tragedije već na padove u vezi u kojima vam vaš partner nije uvijek najbolji prijatelj i problemi postaju stvarni i prisutni. Ako osetite prazninu, razočarenje ili sumnju u vašu ljubav to ne znači da ste pogriješili već da prelazite iz faze fantazije u fazu realnosti. Dobro došle!

2. Ponekad ćeš otići ljuta na spavanje ( i probuditi se još ljuća)
Onaj ko je rekao "Ne odlazite u krevet ljuti" sigurno nije bio u braku ili barem nije mislio da se to odnosi na vjenčane parove. Spavaća soba je mesto gdje ponekad poteknu suze, gde se vode žustre rasprave do sitnih satinakon čega zaspite i to je tako.
Ali, san kao takav ne mora biti negativna stvar, čak i kada se probudite ljuti ili još ljući. Izraz koji savršeno opisuje ovakvu situaciju je: "Jutro je pametnije od večeri".

3. Ponekad će periodi bez seksa biti puno duži nego što si zamišljala
"Moj muž je frajer i uvek će me privlačiti. Nikada neću dozvoliti da nam seks postane luksuz." Ovako nekako zvuči svaka novopečena mlada. Ali, realnost je puno drugačija. Vjerovale ili ne, biće situacija kada vam vaš ljepotan neće biti privlačan i nećete željeti s njim da vodite ljubav.
Proći će nekoliko dana, pa još par i još par... Ali, i to je normalno i ne znači da vam više nije seksi kao pre. Ponekad će vam opuštanje i san biti draži od seksa.

4. Trudićeš se više nego ikad
Izraz "Na braku treba raditi" ne znači da bi trebalo da budete strpljivi i prihvatate da vaš muž hrče ili ne spušta WC dasku. Kad bi bar bilo tako lako. Rad u braku ili vezi odnosi se na puno više elemenata. Ljudi su kompleksna bića koja se stalno razvijaju i mijenjaju.
Upravo na tim promjenama treba raditi, iznova ih proučavati i učiti. Ponekad će nam ići na živce, ali one su dio nas i zato je vrijeme da ponovno krenete u školu - onu životnu u kojoj učenja nikad dosta.

5. Budite spremne na konflikte
Ako mislite da s partnerom imate toliko iskren i otvoren odnos da kod vas nikada neće biti većih nesuglasica, varate se. Prave, sočne svađe ne moraju nužno biti loše, a urlanje i nervozno kruženje iz sobe u sobu, vjerovali ili ne, može biti konstruktivno.
Kada podignete glas na površinu podižete i neriješene probleme o vašoj vezi, odlukama i partneru, a svaka konstruktivna svađa ima sretan završetak.

Instagram