Žena sedmice, Sanela Hasanbašić, profesorica hemije

Razgovarala: Daniela ČomićSanela Hasanbašić, Beograđanka koju je životni put doveo u Tuzlu, zasluženo je dospjela u rubriku Žena sedmice našeg magazina.Naime, pored završenog fakulteta i zvanja profesorica hemije, Sanela je supruga, majka dvoje prekrasne djece, uspješna poslovna žena,  uz sve to uvijek nasmijana, vedra i pozitivna.

Već vam je poznato da  mi u Arabelli promovišemo ženu, njene uspijehe i njenu angažovanost, a Sanela je s pravom opravdala sve naše kriterije, naravno kao i  svaka žena koje se našla u pomenutoj rubrici.
Za Arabella Magazin, razgovarali smo sa našom protagonisticom te vam  u nastavku teksta donosimo nešto malo više o gospođi Hasanbašić.

Arabella Magazin: Za sami početak, naravno ako želite, recite nam datum i mjesto Vašeg rođenja?

Sanela Hasanbašić: "Naravno, godine nikada nisam krila pa neću ni sada. Rođena sam u Beogradu 11.aprila, 1984.godine".

Arabella Magazin: Kada ste došli u Tuzlu, i koji su razlozi da se iz Srbije preselite u Bosnu i Hercegovinu?

Sanela Hasanbašić:U Tuzlu sam se doselila 2001.godine, a moji roditelji su inače iz ovih krajeva. Kada se tata penzionisao, odlučili smo doseliti se uTuzlu.

Arabella Magazin: Kako ste se snašli u novoj državi, gradu, okruženju?
Sanela Hasanbašić:" Svaka promjena je teška, nedostajali su mi prijatelji iz djetinjstva, ali kada ste iskreni i željni prijatelja, brzo se ostvare i nova poznanstva".

Arabella Magazin: Nakon svega dolazi i Vaša ljubav, možete li nam reći nešto o tome, gdje ste upoznali svog supruga?
Sanela Hasanbašić: “Kada sam završila srednju školu i odradila pripravnički staž, nisam čekala na svoj posao, upisala sam fakultet, ali sam i radila. Šest godina radila sam  promocije, i trudila se promovirati firme na najbolji mogući način. U tom periodu sam  upoznala Azura, sada mog supruga. 2009.godine smo se vjenčali, a u martu 2010. dobila sam prekrasnu bebu sa dugim trepušama, mog sina Arslana, na kojeg sam veoma ponosna. Tu se priča ne završava, 2014.godine beba, sada dječak sa dugim trepavicama, dobio je sestricu Saru, i sada smo jedna kompletna porodica.” Kroz smijeh nam kaže Sanela.
Arabella Magazin: Kada se spomene Vaše ime, osim pozitivnog i vedrog duha, asocijacija na Vas su i parfemi Eminy? Profesorica hemije, pedijatrijska sestra, promocije, otkuda Vi u svijetu parfema?

Sanela Hasanbašić: "Kao i svaka žena, pored torbi, cipela, volim i parfeme. Sa Eminy parfemima sam počela raditi 2010, a  uposlenica Tacco-a 2012 , kada je u Tuzli i otvorena poslovnica. Počela sam sa multilever  prodajom, a sada sam glavna zastupnica za Tuzlanski kanton i imam 200 članova koji se uspješno bave direktnom prodajom ovih kvalitetnih i povoljnih parfema".

Arabella Magazin: Znači li to da Vi možete nekoga zaposliti honorarno?

Sanela Hasanbašić: "Da, već  mnogi znaju za Eminy parfeme, ukoliko je neko zainteresovan za kupovinu ili saradnju  mogu se javiti  u inbox Sanela Eminy i ja ću ih uputiti te  dati savjete kako si osigurati bar fin džeparac, a zašno ne  i zaraditi nešto više".

Arabella Magazin: Još za kraj, recite nam nešto o sebi što sam izostavila u pitanjima.
Sanela Hasanbašić: "Mnogi me znaju kao komunikativnu i nasmijanu osobu. Volim puno djecu i druženje s djecom, jer nema ništa ljepšeg od dječje iskrenosti i bezbrižnosti".

Drage naše čitateljke, mi vam možemo samo reći da smo uživali u razgovoru sa Sanelom, i da pored navedenih vrlina i osobina, posebnu dozu simpatičnosti daje njen " ponekad” ekavski izgovor.

Instagram