Ledeni čaj - jeftino i zdravo ljetno osvježenje


Ledeni čaj postao je popularan nakon Svjetskog sajma 1904. godine, u Siant Louisu (SAD) nakon što je član osoblja (Richard Blechynden ) bio zabrinut jer su zbog vrućina ljudi odbijali da piju čaj i tražili hladno osvježenje. On je tada dobio ideju da ukoliko u čaj doda led, to bi se moglo svidjeti gostima. Gosti su bili oduševljeni i nakon toga ovo piće biva prozvano "iced tea" (ledeni čaj). 

Ledeni čaj jednostavno je napraviti,  a potrebna su samo tri sastojka: vaš omiljeni čaj, led i po želji šećer. U ledeni čaj mogu se dodati kriške narandže, limuna, limete, listici mente... Okuse možete kreirati sami, a za ljetne vrućine najpopularniji su voćni okusi, zatim roibos, ruža ili hibiskus. 

             

Ledeni čaj dobar je napitak i za djecu, umjesto voćnih sokova (ne sadrži konzervanse, umjetne boje, niti aditive, a vi možete kontrolisati količinu šećera koju ćete dodati). Uz malo mašte (poput kišobrančića ili znaimljive čaše) djeci će ovaj napitak biti još privlačniji.Ledeni čaj idelan je napitak kada dolaze "iznenadni" gosti, a vi nemate pri ruci sokove kojima biste ih poslužili. Samo zato što su temperature vani iznad 30 C ne morate se odreći svog omiljenog čaja - dodajte led i uživajte!

www.receptivegetarijanski.com

Instagram