ŽENA SEDMICE: Milanka Bošnjaković, vlasnica kozmetičkog salona i caffe bar-a "2A"

Razgovarala: Meliha Horić - DžankovićTuzlanka Milanka Bošnjaković, zasluženo je dospjela u rubriku "Uspjeh - Žena sedmice" našeg magazina, upravo zbog toga što je sama, kao žena uspjela u svom poslu, u kojem je danas, nažalost, kao žena to teško postići. Naime, Milanka je uspješna poslovna žena, vlasnica kozmetičkog salona "2A" i caffe bar-a "2A", a uz sve to uvijek nasmijana, vedra i pozitivna, te uvijek spremna nekome pomoći ukoliko je to potrebno.

Već vam je poznato da  mi u Arabelli promovišemo ženu, njene uspijehe i njenu angažovanost, a Milanka je s pravom opravdala sve naše kriterije, naravno kao i  svaka žena koja se našla u pomenutoj rubrici.

Za Arabella Magazin, razgovarali smo sa Milankom Bošnjaković, te vam  u nastavku teksta donosimo nešto više o njoj.

Milanka je rođena u Tuzli, gdje je i odrasla. Kada smo je pitali za obrazovanje, ona nam je odgovorila sljedeće: "Prava škola jeste ona životna, mogu reći da sam tu doktorirala."


Ona, nažalost, nemam svoje djece, ali je zaljubljena u svoje dvije nećakinje Anju i Andreu, te malog nećaka Luku, koje mnogo vole i koji njen život ispunjavaju.

Njena najveća podrša, najbolji i najvjerniji prijatelj je njena mama, upravo zbog toga što je kroz život uvijek nastojala pružiti prvo njoj i njenoj braći, pa tek onda sebi. "Mislim da joj se upravo zbog toga nikada neću moći odužiti ", kaže Milanka. 

Odlikuje je istrajnost, upornost, inovativnost, čovječnost, karakternost, tvrdoglavost. Njen životni moto je "Život je kratak- ili suviše dug- da bi sebi mogla dozvoliti taj luksuz da živim loše". 

Ono što je važno napomenuti je to da je Milanka prva na Tuzlanskom kantonu donijela iscrtavanje obrva japanskom metodom u sklopu svog kozmetičkog salona "2A", prije dvije i po godine, tačnije 03. 03. 2012.g.  Milanka je inovativna u svom poslu, ulaže u njega i uvijek nastoji prva unijeti novitete u posao. Da joj to uspješno ide od ruke, i da zna svoj posao, pokazuje i to da ima preko 1400 zadovoljnih klijentica  u sklopu svog kozmetičkog salona, sa raznim tretmanima za uljepšavanje.

"Sve što jedna žena želi ostvariti, u tome i uspije", kaže Milanka. "Ja se bavim ovim poslom dugo godina i naravno da je teško uskladiti sve obaveze, ali imam braću i prijatelje koji mi koliko-toliko izlaze u susret i hvala im na tome. Moj jedini plan je da ostanem uspješna u onome što radim."

Kako kaže, a u šta smo se i sami uvjerili, slobodnog vremena u ovome poslu nema! Ali kada se nađe, ona ga provodi sa svojim najbližima. 


Ukoliko je čovjek uspješan i nešto postigne u životu svojim poštenim radom i zalaganjem, uvijek će se naći i poneki ljubomorni zli jezik. "Iako zli jezici trče da mi dodjele razne epitete, ja ću samo reći da sam jako snažna žena, tvrdoglava i uporna, kaže Milanka". "Ostalo sve dođe na svoje, kad-tad!" 

Kada smo je pitali na šta je posebno ponosna, ona nam je odgovorila da je posebno ponosna na metodu iscrtavanja obrva japanskom metodom, koju je kako smo već pomenuli prva donijela na području TK, 2012.g. "Ponosna sam što sam to ja donijela na naše prostore i što za dvije godine imam preko 1400 zadovoljnih klijentica", sa ponosom i srećom u očima kaže Milanka. 

Milankin "recept" da sve stignete oko posla, porodice i još dodatnih kućnih poslova je organizacija. "Organizujte se! Jedini recept koji uvijek pomaže. Odredite šta vam je taj dan najvažnije i od toga krenite", poručuje Milanka.


"Žene mogu da budu sve osim slabe i zavidne!", za Arabella Magazin poručuje Milanka. "Slabost nije odlika jedne žene, a zavidnost joj ošteti ugled. Prijateljstvo i ljubav nam dođu jednom u životu, sve ostalo je manje više prolazno. Dušmani nas kroz život prate i uzdižu, zato pustite ih da rade svoj posao, jer nisu vrijedni nerviranja."

Instagram