Nadogradnja svilenih trepavica - za prelijepe i zavodljive oči



Pošto sam već objavila na fejsu i instagramu da sam završila obuku za nadogradnju svilenih trepavica (dlaka na dlaku), mnogo djevojaka me je pitalo "A kakva je to nadogradnja i kakve su to svilene trepavice?"
Evo par riječi o tome.



*Pisaću o trepavicama sa kojima ja radim - Luxus Lashes

 - Sve slike su skinute sa interneta



Šta su to svilene trepavice?

Kao i ostale inovacije na tržištu, tako su i svilene trepavice nastale u želji da se dobije što bolji krajnji rezultat, PRIRODNIJI IZGLED, UDOBNOST, PRAKTIČNOST kao i mogućnost da se vaše prirodne trepavice NE OŠTETE posle nadogradnje.
Sa ovim trepavicama dobijate na gustini, dužini i "boji" trepavica. 

Kako se radi nadogradnja?

Postoje različite metode nadogradnje trepavica. Kod ove metode lijepi se dlaka na dlaku tako da je vašim prirodnim trepavicama omogućen nesmetan rast. Sam proces nadogradnje traje u prosjeku dva sata. 

Koliko će mi stajati nadogradnja?

Svilena trepavica će otpasti kada dođe vrijeme da otpadne vaša prirodna, ali postoji još nešto što je potrebno znati  "Koliko vi pružite vašim trepavicama, toliko će vam i one vratiti"

Postoje određena "pravila ponašanja" kada je nadogradnja upitanju.
Prije svega trepavice ne treba stalno dirati rukama, ne treba ih čupati i čačkati, agresivno pritiskati peškirom ili rukavicom za skidanje šminke... Sve prethodno nabrojano su metode kako efikasno uništiti i vaše prirodne trepavice.



Također, zavisi od vaših prirodnih trepavica, koliko one brzo otpadaju, kao i od stručnosti osobe koja radi nadogradnju i od materijala koji koristi. 

Dopuna?

Kao i kod nadogradnje noktiju i kod trepavica je potrebno raditi dopunu kako bi one uvijek izgledale uredno. Dopuna se radi na 2 - 3 ili 4 nedelje. Ako redovno radite dopunu trepavice mogu da vam stoje "zauvijek" (sve dok ne odlučite da ih skinete), jer vaše nove trepavice nesmetano rastu. Ako ne želite više trepavice, idite na skidanje koje traje cijelih 10 minuta, a na taj način nećete oštetiti vaše prirodne. 

Da li meni treba nadogradnja svilenih trepavica?

Posao mnogih djevojaka i žena zahtijeva svakodnevno lijep izgled, frizuru i šminku, ali u današnjem načinu života i vječitoj trci s' vremenom ne stižemo da ispoštujemo sve zahtjeve, pa nam često šminkanje predstavlja muku (radije bi popili neku kaficu na terasi i pripremili se za novi radni dan).
Takođe djevojke koje se bave sportom, žele da svakodnevno izgledaju lijepo i svježe, a nisu baš makeupkoholici odlučiće se za ovu inovaciju.



I najzad djevojke koje obožavaju sve što je novo na tržištu i koje polažu mnogo na svoj izgled.




Trepavice su te koje nam "otvaraju pogled" i nekada je dovoljno staviti samo maskaru i karmin. 


Očekivanja!
Prije nego što dođete na nadogradnju trepavica treba da znate da se ovdje lijepi dlaka na dlaku i da ako su vaše trepavice izuzetno rijetke i tanke, vaše oko nikako ne može izgledati ovako!

 Evo nekoliko primjera PRIJE i POSLIJE




Kada ne možete nadograditi trepavice?

Ukoliko postoje bolesti oka kao što su konjuktivitis, čmičak, tumori očnog kapka, odvajanje mrežnjače, sindrom suhih očiju, zapaljenje rožnjače i povrede oka, u tom slučaju se nadogradnja ne radi. 

Preparati za njegu trepavica?
Kako bi produžili trajnost nadograđenih trepavica Luxus Lashes je razvio liniju proizvoda koji će vam pomoći u tome. Također, postoje proizvodi koji su namjenjeni za njegu vaših prirodnih trepavica. 
Pored ovih postoje i drugi kozmetički proizvodi za lice. Listu proizvoda možete pogledati ovdje. 

Piše: Milica Ubović, profesionalna šminkerka

Instagram