Dekorišite vaš dom lišćem, šišarkama, jabukama i drugim ukrasima iz prirodeOve jesesni dekorišite svoj dom besplatnim ukrasima iz prirode, poput šišarki bora, bundevama,  kestenjem, jabukama, lišćem hrasta, grančicama... Uz nekoliko svijeća ili lijepih salveta vaš dom može da zablista, a vi ne morate da potrošite "brdo" novca za osvježavanje izgleda vašeg doma. Uz to, vaš dom će da miriše na jesen!


Kestenje i jabuke su ove sezone dostupni vrlo jeftino, a možda ih čak imate i u svom vrtu, iskoristite ih za maštovite kreacije, poput ove.


Jabuke u različitim bojama mogu biti prekrasna jestiva dekoracija, u kombinaciji sa grančicama, poljskim ili suhim cvijećem ili lišćem hrasta.

Bundeve su prekrasna (jestiva) jesenska dekoracija koja može vašem predulazu dati izgled "dobrodišlice", toplote i prirodni dašak prirode.


Čak i umjetne bundevice mogu trasnformisati kutak u vašem domu u jesenju čaroliju...Lišće hrasta daće vašem domu jesensku čar, a potpuno je besplatno, dovoljno je da prošetate do obližnjeg parka i da ga sakupite (ukoliko to učinite sa vašom djecom, to  može biti zabavan način da provedete s njima malo vremena u prirodi. 


Lišće hrasta možete postaviti u providnu vazu  ili posudu, samog ili u kombinaciji sa svijećama, ili drugim dekoracijama (poput mini-bundeva i šišarki).

Od šišarki možete napraviti samu zanimljivu dekoraciju, koja će u kombinaciji sa nekoliko svijeća ili jabuka izgledati prekrasno na vašem stolu i posjećati vas na magiju jeseni.


Od izdubljene bundeve možete napraviti "jesenju" posudu za posluživanje jela. Ova kreativna zdjela za juhu koju ste sami napravili u vašoj kuhinji oduševit ćete goste i porodicu, posebno ukoliko planirate neku posebniju večeru ili zabavu, pa čak i djecu!


Mini-bundevice se na lokalnoj tržnici/pijaci mogu kupiti vrlo jeftino. osim sto su odličnog okusa, prelijepa su, šarolika, jesenska dekoracija, posebno u kombinaciji sa šišarkama, kestenjem  i lišćem od hrasta. 


Kada je u pitanju dekoracija doma sa mini-bundevama dovoljno je "pustiti mašti na volju".


Zašto ne kombinovati velike i male bundeve?


Jesenje poljsko cvijeće osvježiće vaš trpezarijski sto, pa čak i stare komode...


Osjećajte se kao da večerate ispod hrastovog drveta...


Nekoliko bundeva i suhih listova hrasta može stolu dati prefinjeni, jesenji izgled...


Ako nemate vremena da izdube bundevu za posluživanje juhe, jesenju čaroliju na vašem stolu možete stvoriti posuđem u obliku bundeve!


List hrasta vrlo lijepo se slaže i uz dekorativnu salvetu, zar ne?


Sa samo nekoliko šišarki i svijeća  možete kreirati "kutak za opuštanje" u vašem domu, a poseban efekat kreirace mirisne svijece.


Instagram