Kavitacija – najuspješniji pobjednik celulita


Kavitacija je za relativno kratko vrijeme dostigla status najpopularnije anticelutit metode i najtraženije kozmetičke usluge u salonima.


Čak su se i najtvrđi protivnici bilo kog rješavanja problema celulita izuzev onog prirodnog, putem umjerene ishrane i fizičkih vježbi, priklonili kavitaciji kao najučinkovitijem mogućem načinu borbe protiv ružnih neravnina na koži.Moderno doba donijelo je sobom imperativ zategnutog i mladalačkog izgleda, ali i poslove koji se većinom vrše u sjedećem položaju, što najviše i doprinosi pojavi celulita. Nakon trudnoće, pojava najvećeg ženskog neprijatelja je također česta, a nije isključena ni kod onih koje se mogu pohvaliti perfektnim izgledom. Kavitacija ovaj problem brzo i uspješno rješava, bez ožiljaka i nus – pojava koje prate hirurške metode poput liposukcije.

Vrste celulita koje tretira kavitacija

Kavitacija je proces kojim se lokalizovano razbijaju ćelije masti djelovanjem ultrazvučnih talasa. Broj tretmana kavitacije zavisi od tvrdoće celulita i uglavnom se kreću u rasponu od 3 do 10. Ukoliko je veći udio vode u ćelijama potkožnog tkiva, to će i broj kavitacija tretmana biti manji. Za tvrdokorni celulit koji se najčešće javlja nakon porođaja, potrebno je više puta kavitacijom tretirati određenu zonu kako bi se postigli željeni rezultati. Važno je znati i da se uz pomoć kavitacija – metode može otkloniti celulit sa bilo koje tjelesne regije njim zahvaćene, bez obzira da li su u potanju bokovi, gluteus, butine, donji stomak ili struk. Kavitacija je podjednako učinkovita i kada se njom tretiraju nadlaktice ili celulit iznad koljena. Proces kavitacije pokazuje jednako uspješne rezultate kada su u pitanju svi nivoi tvrdoće celulita, jedino što varira je broj tretmana.


Kako kavitacija djeluje na celulit

Kada se ciljanim usmjeravanjem ultrazvučnih talasa u okviru procesa kavitacije razbiju ćelije masti, lipidi se izlivaju u međućelijski prostor, a odatle ih limfni sistem prenosi putem cirkulacije u jetru, gdje se vrši njihova razgradnja. Svaki kavitacija – tretman stoga je praćen i sa tri procesa limfne drenaže, a kardio – fizička aktivnost je preporučljiva tri puta nedjeljno u toku tretiranja celulita kavitacijom, kako bi se i ovim putem masti u potpunosti izbacile iz organizma. Kavitacija – tretmani nisu bolni poput anticelulit masaža, a jedino što se osjeća prilikom primjene ove metode jeste prijatna toplota. Već nakon prve kavitacije koža je zategnutija, a obim tretirane zone smanjuje se od dva do šest cm, opet u zavisnosti od prisutnosti vode u njoj.

Najbolje godišnje doba za kavitacija - tretmane

Kavitacija – tretmane moguće je započeti u bilo kom dobu godine, ali se za njih odlučuje najčešće u proljeće ili na samom početku ljeta, kako bi se izvršila brza priprema i reoblikovanje tijela za kupaći kostim. Potrebno je, međutim, konsultovati se sa ljekarom dovoljno prije planiranog odlaska na plažu – prvenstveno zato što oni sa povećanim holesterolom, trigliceridima i šećerom ne smiju biti podvrgnuti ovoj metodi, a zatim i da bi se odredio broj kavitacija tretmana. U svakom slučaju, najviše deset nedjelja Vas dijeli od tijela bez celulita.

Elektroterapija za veću čvrstinu kože

Elektroterapija je, nerijetko, preporučeni pratilac kavitacija – procesa, kako bi se uspostavio bolji tonus kože i mišića. Pored limfne drenaže koja neizostavno mora pratiti kavitacija – tretmane, da bi se poboljšao prenos lipida putem limfnog sistema do jetre, elektroterapija usmjeravanjem električnih talasa kontrahuje mišiće, čime se brže i lakše limfni sudovi čiste od toksina i pomažu bržem oslobađanju od celulita, ostavljajući kožu savršeno zategnutom.


Instagram