Kako napraviti francuski manikir kod kuće kao profesionalac?


Manikir predstavlja jedan od klasičnih nail-art dizajna. To je dizajn koji se najčešće radi po kozmetičkim salonima ili kući, jer je za sve prilike, uvijek moderan, elegantan i ženstven. Za dobar francuski manikir treba izdvojiti malo više vremena, ukoliko hoćete da vaši nokti izgledaju lijepo. Kako da sami napravite manikir, kao profesionalac, možete redoslijedom kroz fotografije i tekst pročitati u nastavku teksta i vaš manikir će izgledati prelijepo.

Za francuski manikir, potreban vam je:
  - aceton ili skidač laka,
  - turpija za nokte,
  - štapići za uši,
  - bezbojni lak za nokte,
  - bijeli lak za vrhove noktiju,
  - svijetlo roze ili lak u boji kože - u zavisnosti koju podlogu ispod manikira želite, 
  - gotove trakice ili selotejp za izradu manikira, i
  - hidratantna krema za ruke.


1. Nakon što acetonom skinete predhodnu boju sa vaših noktiju, i isturpijate željeni oblik, možete početi sa francuskim manikirom. Na čiste nokte prvo nanesite osnovni bezbojni lak za zaštitu laka da duže traje.

2. Kada vam se bezbojni lak osuši, u tankom sloju nanesite svijetlo rozi lak ili lak u boji kože.


3. Nakon što vam se dobro osuši predhodni lak, na nokte zalijepite gotove trakice za manikir, ili običan selotejp, ili dio od flastera kao na fotografiji.


4. Tek nakon što zalijepite trakice ili selotejp, taj dio možete početi pažljivo lakirati bijelim lakom u tankom sloju.


5. Nakon što vam se dobro osuši bijeli lak, lagano skinite trakice ili selotejp, i potom vaš gotovi manikir prijeđite bezbojnim lakom da ne bi požutio, da bi dobio sjaj i duže trajao.

6. Ukoliko vam se lak razlilo po prstima oko noktiju, lagano ga skinite uz pomoć štapića za uši, koje ste predhodno potopili u aceton.


7. U zavisnosti od vaših želja, manikir možete dodatno ukrasiti tankom linijom, sa zlatnim ili sivim sjajnim lakom (kao na fotografiji), cirkonima, naljepnicama i slično. 


8. Na kraju, manikir završite sa laganim turpijanjem noktiju.


9. Zatim nanesite hidratantnu kremu za ruke.


10. Krajnji rezltat trebao bi da izgleda poput ovog. 


Piše: Meliha Horić - Džanković

Instagram