Kako započeti posao od kuće sa tortama: od torte do plate


Situacija u našoj zemlji je takva da je veliki  broj stanovnika nezaposlen. To je tako i teško se nešto može promijeniti u tom smislu.
Ono što se može promijeniti je naše viđenje te nezaposlenosti.Ako na takvu situaciju gledamo samo kao nešto strašno i čekamo da nam posao sam od sebe dođe, čekat ćemo dugo ili zauvijek.Ali ako promijenimo svijest o tome, ako na to gledamo kao na neku drugu mogućnost, drugi izazov  bit će i nama i našem okruženju puno bolje.

Jako puno žena zna praviti torte i kolače, ali ne zna tu sposobnost unovčiti.
Naravno, Arabella Magazin će vam pokušati pomoći, vaše je samo da znate praviti torte ili kolače.Pa zašto ne i male kanapeiće za rođendanske zabave.

Vama pored umijeća kuhanja treba i neka promocija, Facebook je savršeno mjesto za to, ali i letci zalijepljeni po ulazima zgrada ili dijeljena na ulici neće odmoći.

Dakle, napravite FB stranicu, iskopirajte nekoliko letaka te ih polijepite na udarna mjesta u vašem gradu.
Kako unaprijediti biznis od kuće putem facebooka  pročitajte ovdje.
Sada su veoma popularne rođendanske torte sa fondanom od kojeg se mogu napraviti najrazličitiji oblici, ali gdje nabaviti potreban materijal za fondane, kako fondan uopšte napraviti i gdje ga kupiti, te na mnoštvo drugih pitanja odgovorit će nam D.T koja već prodaje  Domaće torte, putem Facebooka i linijom prijatelja i preporuka.

P: Naše čitateljke, koje žele započeti biznis sa tortama zanima kako i gdje naučiti praviti fondan, možete li ih uputiti?

O: "Taj fondan je i meni bio veliki teret, ali uz pomoć interneta i to sam riješila, postoji video koji detaljno objašnjava pravljenje fondana, a on je : KLIKNITE OVDJE 

P: Gdje kupiti potreban materijal za fondan?
O: "Glicerin se može bez problema kupiti u svim apotekama, a šećer ( saharin ili dekstroza) u DM-u".

P:Te torte koje viđamo su postavljene na lijepe ukrasne tacne, pa su upakovane u celofan ili kutiju, gdje se to može nabaviti?
O: "Ako su čitateljke iz BiH, podloga se može kupiti u svim Bingo marketima, također i u Fis-u, a celofan u svakoj cvjećari ili u DM-u 10 metara 2, 5 Km. Ako želite tortu upakovati u kutiju, kutiju možete nabaviti putem ovog linka" : KLIKNITE OVDJE 

A još tekstova o biznisu od kuće možete pročitati u nastavku :

Kako predstaviti sebe i svoj biznis

Kako naplatiti za svoje usluge kao profesionalac, bez osjećaja krivice
PRIDRUŽITE SE NAŠOJ KAMPANJI PODRŠKE ŽENAMA KOJE SE BAVE BIZNISOM OD KUĆE ILI SAMOSTALNOM POSLOVNOM DJELATNOŠĆU: SVE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI U FACEBOOK-GRUPI  (KLIKNITE OVDJE)


Instagram