Namaz od sira i golica (sjemenki od bundeve)


Kupila sam jučer mlin koji melje sjemenke i automatski pravi od njih namaze. Tako je to pisalo na reklami, a i na youtube su tako prikazali. Međutim realnost je sasvim nešto drugo i sad sam jao tužna što sam povjerovala u njihove laži. Pokušala sam da sameljem golicu (sjeme od bundeve) ali sam dobila prah, pa tek onda uz dodatak ulja dobila sam neki polunamaz. Smislila sam kombinaciju koja bi mi odgovarala da mogu da je utrošim za doručak.


Sastojci:


- šoljica sitno samljevenog sjemena bundeve

- šolja sitnog mladog sira
- šoljica soka od cjeđene šargarepe
- sitno isjeckane crne maslinke (nekoliko)
- 2 kašike ulja

- soPriprema:

Sve sastojke dobro smješati u kompaktnu masu i dobije se divan namaz. Iznenadila sam se koliko je ukus prijatan. Naravno, tu može da se dodaje još dosta toga, sve zavisi šta bi vi voljeli da dobijete u toj kombinaciji. Najviše mi se dopao ukus cjeđene šargarepe. Dao i boju i ukus a po malo i slast, ali tek samo za aromu.
O autorici:Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram