Speltine špagete na hrono načinTjestenina na milion načina, to je najkraća definicija za tjesteninu. Kada bi svaki dan imali tjesteninu u sva tri obroka, ni tada ne bi za godinu dana uspjeli da isprobamo sve njene mogućnosti. Za danas sam se opredijelila za nešto što sam do sada jela sa hljebom, ali evo ispalo je predivno jelo sa makaronama.


Sastojci:


- 120 tjestenine od spelte
- 1 puna kašika namaza od humusa
- 1 crvena pečena začinjena paprika
- 100 gr pilećih prsa
- 20 gr putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo sjeckanog peršuna
- malo crnih maslina
- so, biber, začini po potrebi
Tjesteninu obariti uobičajeno. Pečenu papriku najbolje onu koja je već začinjena zbog arome, isjeckati na sitnije komadiće. Pileća prsa mogu da budu stišnjena ili ako imate da vam je ostalo juče od ručka ili večere skuhana ili pečena, isjeckati na kockice sitne ili narendati na krupno rende. Sve sastojke fino smješati sa skuhanim makaronama ili nekom drugom tjesteninom. Meni je salata bila maleni paradajzi. 

Sa ovim doručkom bi trebali da budeti siti do ručka, ne bi trebala da se pojavi glad.O autorici:


Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram