Božićna molitva
Nekima je Božić pored praznovanja i prilika da se sastanu sa svojim najdražim, jer su životne prilike mnoge porodice razdvojile pa su praznici vrijeme okupljanja.
Ti je divno, ali postoje ljudi koji su za Božić sami i nemaju toliko prijatelja i rodbine ili materijalnih mogućnosti za dostojno obilježavanje Božića.
Ni to nije kraj svijeta, uvijek postoji molitva, uvijek smo dobro došli u crkvi.Provedite ovo vrijeme u molitvi.
Uz korizmu i Uskrs, došašće i Božić liturgijski su najbogatija vremena u crkvenom kalendaru. Zašto ne iskoristiti ovo vrijeme puno milosti, provodeći veću količinu vremena u molitvi? Neki prijedlozi su razgovor s Bogom pred Presvetim sakramentom, dobra ispovijed, molitve devetnice na posebne nakane. Zamislite koliko moćan božićni poklon možete darovati drugima, moleći na njihove nakane!
Ovo je također izvrsno vrijeme za razmišljanje o mnogim našim blagoslovima te zahvaljivanje Bogu za njegovu dobrotu i vodstvo u našim životima. Zaustavite se i razmislite o najdubljim istinama svoje  vjere, znajući da ste dijete Božje i da je On s vama uvijek prisutan. Mislite na beskrajne dubine Kristova milosrđa i dobrote – i na veliku ljubav koju ima za svakoga od nas, jer je postao tijelom za život svijeta.

Ako već neko vrijeme niste bili u crkvi, neka ovo bude novi početak. Nije uvijek jednostavno na Božić vidjeti crkvene klupe, ispunjene obiteljima i parovima – no, kada misa započne, bili sami ili ne, svi smo ujedinjeni s jednim zajedničkim ciljem: slaviti rođenje našega Spasitelja, njegov dolazak kako bi prebivao među nama, te mu pružiti dobrodošlicu u svojim srcima.

Da, Božić je prekrasno vrijeme okupljanja s obitelji i prijateljima – no sjetite se da Josip i Marija nisu imali veliku obitelj pored sebe, ni lijepo postavljen stol, ni božićno drvce, ni toplu vatru, čak ni prikladno mjesto da polože Dijete Isusa.

U duhu Božića pročitajte još i tekst  Božić u našim srcima, te Sms poruke za Božić.

Pripremila: Daniela Čomić
Izvor: http://catholicexchange.com/celebrating-christmas-alone-2

Instagram