Kolač iz mikrovalne za tri minute


Evo, održala sam riječ i iz moje mikrovalne je nastao jedan novi trominutni kolač. Imamo ih sada polako već nekoliko verzija i baš se radujem. Ovaj je malo drugačiji, jer sam ga spremila u prazničnom duhu. Možda baš nekom ponestane nešto slatko, a ovo je idealan kolač za svaku priliku.Za mjericu uzimamo supenu kašiku i sve zavisi od veličine kašike sa kojom mjerite. Sve sastojke mjerite sa istom veličinom kašike. I sve da bude ravna kašika, ne sipati u vrh.

Potrebno:
-  5 ravnih kašika samljevenog badema
-  20 gr chips od bijele čokolade

-  3 kašike ulja od kokosa

-  4 kašike badem mlijeko

-  1 ravna kašika griz od proso

-  1 jaje

Cips od bijele čokolade
Sve dobro umutiti, usuti u širu šolju (neka bude veća šolja ili činija neka, jer ne smijemo zaboraviti da će kolač prilično da naraste prilikom pečenja) i peći u mikrovalnoj na najjače 3 minute. Kada izvadite iz mikrovalne odmah prevrnite na tacnu.

Ako volite slađe, vi zasladite.

Ako je za restriktivni period onda izostavite bijelu čokoladu, a možete ubaciti izlomljene rogačolade. Ili samo ubacite steviu da zasladite.

Uputstvo kako jednostavno napraviti zdravu čokoladu od rogača pročitajte ovdje


O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram