Našminkajte se same profesionano za večernji izlazak (Primjeri sa fotografijama)



Želite biti primjećene na večernjem izlasku sa svojim mačkastim očima? Želite ih zavodnički istaknuti i zadržati njihov sjaj tokom cijele večeri? Evo i kako da budete sami svoj majstor i isprobajte neke od predloženih make up kombinkacija koje smo pripremili za vas.

Osnova za nanošenja tuša ili sjenke je da prvo nanesete kremu za oči, podlogu bazu pudera i korektora, pa tek onda preporučuje se šminaknje.


1.  Make up eyes romantičan i sexy u kombinaciji sa crnim i zlatnim tušem sa šljokicama i smeđom sjenkom.




2. Make up eyes u kombinaciji sa smeđom olovkom i sjenkom za oči, zlatnom sjenkom sa sjajem i crnim tušem.



3. Make up eyes u kombinaciji sa nježno žutom, zlatnom i smeđom sjajnom sjenkom za oči, koje ćete upotpuniti crnim tanko izvučenim tušem.



4. Make up eyes u kombinaciji sa zlatnom i smeđom sjenkom sa sjajem i deblje izvučenim crnim tušem. 




5. Mačkasti make up eyes u kombinaciji sa sjenkom boje kože, teget plavom sjenkom i crnim tušem ili olovkom kojim ćete vaše oči upotpuniti, i dati im sexy i zavodljiv izgled.



6. Make up eyes u kombinaciji sa sjenkom boje kože, crnom olovkom za oči i crnom sjenkom.


7.  Make up eyes u kombinaciji sa crnom olovkom za oči, crnom i boja kože sjenokom. 


8. Ljetni koktel, make up eyes u kombinaciji sa bijelom, ružičastom, ljubičastom sjenkom i crnim tušem. Sa ovakvim veselim make up-om definitivno ostat ćete zapaženi.



9. Make up eyes u kombinaciji sa ljubičastom olovkom za oči, bijelom sjenkom, crnim tušem i sivim cirkonima koji ovaj make up upotpunosti upotpunjuju i daje mu ženstvenosti i prefinjenost. 



10. Make up eyes u kombinaciji sa sivom i teget plavom sjenkom i tanko izvučenim crnim tušem.



11. Make up eyes u kombinaciji sa tamno plavom olovkom za oči, tamno plavom i bijelom sjenkom uz jednostavnije odjevne kombinacije.



Uz odgovarajuće odjevne kombinacije, istaknite oči sa našim prijedlozima, koji će upotpuniti vašu odjevnu kombinaciju i dati vam ženstvenost.


Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram