U Kući Plamena Mira u Tuzli održana radionica "Kako početi posao od kuće"


Danas je gošća iz Holandije, predavačica, Vanja Beukelman-Pavlović, životni trener (lifecoach) na godišnjicu rada Udruženja žena "Arabella" i on line stranice Arabella Magazina, u Kući Plamena Mira održala radionicu "Kako početi posao od kuće". 


Gospođa Vanja već decenijama pomaže drugima, te je svojim znanjem i predavanjem animirala i ohrabrila gošće radionice da započnu samostalni biznis i kako da ga unaprijede. Na radionici 16 žena imalo je priliku da se upozna sa vlastitim pokretanjem posla od kuće, ili samostalnu poslovnu djelatnost.Radionicu su organizovale članice Udruženja žena "Arabella" iz Tuzle. Tema radionice "Kako početi posao od kuće" oduševila je prisutne, gdje su žene kroz interaktivnu diskusiju podijele svoja iskustva i znanja kada je u pitanju posao od kuće.
Radionica je održana pod pokroviteljstvom Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, te Kozmetičkog salona "2A", "Kinder" škole njemačkog jezikaHatidže Ahmetović (liderice Oriflame kozmetike), Samre Topić - Šljivić "Unikatne kreacije za bebe i mame" , Lejle Hamidović "Unikatne slike-Spray point" i knjige "Ko je uzeo moje proljeće".Ovom prilikom, Arabella Magazin posebno se zahvaljuje Elviri Tabudić - Mahmutbegović "Moje torte" koja je za godišnjicu našeg rada napravila tortu, i prijatno iznenadila i počastila sve prisutne. Također se zahvaljujemo i Džani Požegić-Jusufbegović, kreatorici rukotvorina Fore&Fazoni, koja je za Ženu godine Arabella Magazina, Fatu Zilić ručno napravila priznanje.


"Drago mi je da su učesnice radionice spremne na posao u kuće, da su otvorenije, da dijele svoja iskustva, izjavila je predavačica radionice Vanja Beukelman-Pavlović (lifecoach).. Krenuti u neki posao je već uspjeh i velika hrabrost i strpljenje. Uspjeh se ne stiže preko noći, već se gradi vremenom, mic po mic, stoga budite uporne u svom poslu, veoma pozitivne, samouvjerene i uspjeh je zagarantovan. Jako je bitno da se osvrnete na četiri faktora: 
          1.  SIGURNOST
U svim društvima i nije bitno da li se radi o ekonomski  stabilnoj zemlji ili manje stabilnoj, novac je još uvijek mjerilo, znači moramo biti sigurni u sebe i u ono što nudimo i da nije sramota pitati novac za svoj rad.

        2.   PRAVAC
Ako ste odlučili da se bavite biznisom, onda se morate potruditi da bude interesantan, aktuelan. I naravno da izaberete način i put  kako postići ono što želite.

        3.   MUDROST
U svemu što radite znajte da ste originalni i budite strpljivi dok ta originalnost ne dobije cijenu.

        4.   SNAGA
Odgovornost za jedan posao traži dosta snage. Vaša  snaga mora biti i u tome da znate da se može i pasti, ali se poslije svakog pada može ponovo ustati."

Na današnjoj radionici, Ženi godine 2014.g. Arabella Magazina, Fati Zilić uz prigodan poklon, svečano smo uručili priznanje, a Vanji zahvalnicu za nesebičnu podršku rada Udruženja i on-line magazina u 2014.godini.Zahvaljujemo se našoj saradnici Arabella Magazina, predavačici Vanji, te pokroviteljima u realizaciji ove radionice, kao i našim učesnicama. 


Razgovarale: Meliha Horić - Džanković i Mediha Horić Aličić

Instagram