Čorbica od piletine i povrća


Vjerujem da se većini vas dešava da smislite jedno jelo, ali u toku spremanja tog jela, dolazi do promjene i na kraju završite sasvim neko drugo jelo. Danas je to bilo sa mojim ručkom. Imala sam divna 3 velika praziluka i pakovanje od 4 karabataka. Smislila sam da bi super bilo da meso izdinstam u praziluku i napravim salatu, eto super ručak. Kod se praziluk dinstao, sjetila sam se da imam 3 prelijepe kelerabe, pa sam pomislila, a zašto ne bi spremila varivo. Dok su se dinstali praziluk, keleraba i meso, odlučim da umjesto vode uspem sjeckan paradajz i tako sam ja na kraju dobila jednu divnu pileću čorbicu.

Sastojci:

- 4 karabataka
- 3 velika praziluka
- 3 srednje kelerabe
- 750ml sjeckanog oljušteng  paradajza
- 10ml ulja
- so, biber
- 500ml vodeNisam htjela nista od začina, osim soli i bibera, da dodajem jer sam htjela da ostane ukus povrća. Mnogo nam se svima čorba dopala i sigurno će uskoro biti ponovljena, ako i tada ne bude došlo do iznenadnih promjena na licu mjesta u sastavu. 

O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram