Konstantan umor - šta poduzeti?Sasvim je normalno osjećati umor na kraju dana ili poslije nekog psihičkog ili fizičkog napora. Malo sna i odmora sasvim su dovoljni za prevazilaženje ovakve vrste umora, ali trajan umor, ili onaj koji se čini neprimjerenim utrošenoj energiji, može upućivati na neku bolest ili potrebu za promjenom načina života.
Neki od uzroka umora su: anemija, sindrom hroničnog umora, stres, depresija, prehrambeni poremećaj, infekcija, nizak krvni pritisak, gojaznost, neuhranjenost, nedovoljno aktivna štitnjača i neki lijekovi.


PREVENCIJA

Hranite se zdravo, uglavnom svježom hranom i dovoljno spavajte, redovito se krećite i i naučite prevladavati stres. Većina će odmah pomisliti kako je to moguće. Ali ukoliko se ne želite više osjećati konstantno umorno i biti vedri i odmorni za svoju porodicu, vrijeme da nešto promijenite, za sebe, ali i vaša bližnje. Jer, ako često jedete nekvalitetnu hranu, vaša gušterača s vremenom može početi reagirati na povišenu razinu šećera u krvi ( nakon konzumiranja hrane bogate rafiniranim ugljikohidratima, razina šećera će vam naglo porasti, a onda jako pasti.
SAVJETI ( Prirodno liječenje bolesti i tegoba, Zagreb 2006)

Uzimajte namirnice bogate vlaknima.
Birajte osobno namirnice bogate topljivim vlaknima, jabuke, zob i mahunarke.
Ograničite unos rafiniranih ugljikohidrata, bijelo brašno, šećer.
Ograničite unos kofeina, iako vam on dodatno daje energiju, obično slijedi umor zbog pada razine šećera u krvi.
Ograničite unos alkohola.

Provjerite uzimate li dovoljno hrane koja sadrži krom.Taj mineral vrlo je važan za regulisanje razine šećera u krvi.

Još savjeta za prirodne liječenje pročitajte u nastavku:


Instagram