Najbolje vrijeme za vezu i brak po ljubavnom horoskopu


Astrologija Vam može pružiti odgovore na mnoga životna pitanja i nedoumice i pomoći Vam da neke svoje dileme razriješite na najbolji mogući način. 

U skladu sa tim, ukoliko ste se zapitali kada je najbolje vrijeme da svoju vezu uozbiljite ili čak sklopite brak sa svojim partnerom, do predviđanja najboljeg perioda za sprovođenje ovakve odluke možete doći analizirajući uporedni ljubavni horoskop, baziran na vašim natalnim kartama. Ispitivanje vaše kompatibilnosti, u astrološkom smislu dakako, ne bi valjalo svjesti samo na puko slaganje znaka i podznaka, već treba obratiti pažnju na tranzite kroz Vašu i partnerovu kuću braka, kako biste sve svoje potencijale mogli da iskoristite, i to upravo onda kada prognozira vaš ljubavni horoskop.


Venera u kući braka


Venera je planeta ključna za polje ljubavi, pa tako i ljubavni horoskop, te je njen tranzit kroz vašu kuću braka, kao i aspekti koje pravi u odnosu na druge planete, od ključne važnosti za predskazivanje budućnosti veze, bez obzira na to želite li da se dublje vezujete ili zasnivate porodicu. Uopšte uzevši, od njene pozicije u natalnim kartama oba partnera mnogo zavisi. Sudbinski susreti najčešće su označeni tranzitom Venere kroz kuće braka dvoje zaljubljenih ili, pak, povoljnim aspektima sa Jupiterom.

Važnost Mjeseca za vezu


Sa druge strane, Mjesec je od velike važnosti za uporedni ljubavni horoskop, jer njegov položaj označava načine ispoljavanja emotivnosti, te se sa priličnom vjerovatnošću može utvrditi i stepen kvaliteta komunikacije u vezi. Ukoliko je, primjera radi, Mjesec u lošem aspektu sa Saturnom, to će značiti zatvorenost i poteškoće u razumevanju, za razliku od njegovog polažaja u odnosu na Jupiter, koji doprinosi međusobnoj podršci i uvažavanju.

Loši aspekti uporednog ljubavnog horoskopa


Kako je ranije istaknuto, Venera i Mjesec imaju veliku važnost za uporedni ljubavni horoskop, te tako na ove dvije planete treba posebno paziti kada je prognoza najboljeg perioda za početak ozbiljnije veze u pitanju. Brak ili produbljivanje odnosa, tako, nipošto ne treba započinjati ukoliko je Venera u konjukciji sa Plutonom, koji će ljubomoru dovoditi do nepodnošljivosti, Saturnom, koji će svuda postavljati prepreke u odnosu, ni sa Uranom, planetom impulsivnih odluka, koja će gotovo sigurno pospešiti mogućnosti preljube. 

Kada je ljubavni horoskop u pitanju, treba voditi računa i o položaju, odnosno meni Mjeseca: njegova pomračenja ili poslednja četvrtina (naročito tik pred pojavu mladog Mjeseca) pokazuju se kao izuzetno loši periodi za ljubavne početke.
Najpovoljniji periodi za sklapanje braka prema ljubavnom horoskopu


Najpovoljniji periodi, ne samo za sklapanje braka već i početak ozbiljnije faze u vezi ili samog odnosa, pokazuju se u Jupiterovim konjukcijama sa Venerom ili Mjesecom, ili ipak trigonu ovih planeta, kada se otvaraju apsolutno sve mogućnosti za zaljubljene parove. Ljubavni horoskop sugeriše da bi, za stalnost i stabilnost veze, trebalo birati ovako povoljne vremenske intervale, jer je to sigurna prognoza i za budućnost odnosa. 

Ukoliko su započeti u nekom od astrološki nepovoljnih perioda, brak i veza će se loše nositi sa preprekama i naposletku pucati, a partneri neće biti u prilici da iskoriste sve moguće kapacitete svog odnosa. 


Zato je ključno obraćati pažnju na položaj pomenutih planeta u ljubavnom horoskopu, koji bi trebalo da bude zasnovan na uporednim natalnim kartama, kako bi astrološka predviđanja bila što tačnija.

Instagram