Parfemi uz koje ćete se osjećati senzualno, mirišljavo...Aromatična uživanja i zadovoljstva su jednako važna kao i ona vizuelna. Kako se dobro osjećate sa novom frizurom, haljinom, tako vi i ljudi oko vas uživaju u vašem parfemu.
U svako doba doba godine volimo da se opuštamo, a  miris je jedan od načina da upotpunimo svoj vanjski, ali i unutarnji izgled.

Bilo da ste nježni i romantični, da volite svježe i lagane parfeme, ili pak želite da jačim notama istaknete i ispoljite vječitu zavodnicu u sebi, ovoe sezone  ćete pronaći mirisnu notu koja odgovara vašem karakteru i koja će vas pratiti na svakom koraku.
Predstavljamo vam deset parfema koji će, ove sezone , zadovoljiti kriterijume svih dama.


1.  CHANEL N°5
Klasik koji se ne mijenja i nikada ne izlazi iz mode – Chanel-ov broj 5 je parfem svih vremena čiji opojni miris ostavlja poseban utisak naglašene ženstvenosti, razvijenog stila i sigurnosti.  Ako želite na sebi čist luksuz i kvalitet koji će se osjećati na svakom koraku koji napravite, sa Chanel-om broj 5 nikada nećete pogriješiti.

2.  Gianni Versace Couture Jasmin Eau de Parfum
Novi Versace-ov parfem Jasmine pripada Couture triu koji će osvježavati svojim mirisnim notama sve dame koje vole da uživaju u kvalitetu i sopstvenom stilu. U pakovanju od 100ml, u kome se isključivo pravi, kao i u prefinjenoj bočici obavijenoj kožom, već pri samom kontaktu sa pakovanjem stičete utisak izraženog stila i visokog kvaliteta.

3.  Flora 1966 by Gucci
Floralni dizajn napravljen 1966. godine za Grejs Keli, bio je inspiracija i za ovaj parfem. Ovaj novi član Gucci porodice je simbol sveg glamura i istorije Gucci Brenda, a u njemu su kombinovani božur, ruža, bergamot, kao i osnovne note pačulija, muskata i vetivera, koji svakako dolaze do izražaja.

4.  J’adore Dior
I sam naziv mu govori – obožavaćete ga! J’adore je još jedan od simbola luksuza i zavodljive žene. Njegov glamurozan miris je veoma popularan već dugi niz godina i savršen je za žene čije su osnovne osobine elegancija, ženstvenost i delikatnost. Ko jednom “sklopi prijateljstvo” sa ovim “biserom” iz Diora, uvijek će mu se vraćati. 

5.  Lancome L’Autre Oud
Lancome ovog ljeta ima fokus na Orijentu, što se vidi i pri prvom susretu sa bočicom parfema sa motivima u zlatnoj boji, a baš u ovom parfemu ogleda se prava eksplozija orijentalnih mirisnih nota. Kombinacija šafrana, turske i bugarske ruže, kao i dodir vetivera, mahovine, pačulija i drugih, odvešće vas na Daleki Istok ovog ljeta.

6.  Miss Dior Cherie
Jedan od omiljenih parfema žena širom svijeta – čuvena “Gospođica”. Parfem je pravi ljetnji, mladalački, sa primjesama mirisa voća i slatkih aroma, i jednostavno obožavan od strane svake žene koja ga je makar jednom pomirisala. Sam brend koji ga proizvodi- Dior, jedan je od simbola luksuza u svim krajevima svijeta, a ovih parfemom ćete isticati svoj mladalački duh, ali propraćen nadasve luksuznim i istančanim ukusom.

7.  Dolce by Dolce & Gabbana
Novi Dolce je izuzetno intenzivan ženstveni miris sa aromama opojne mješavine bijelog cvijeća, što se vidi i pri prvom susretu sa elegantnom bočicom u koju je pakovan, a na čijem vrhu se nalazi motiv nježnog bijelog cvijeća. Inspiracija za ovaj parfem “izvučena” je iz sjećanja dizajnera koja su ponijeli sa Sicilije, složenosti fine izrade poput one upotrebljene za stvaranje vezene haljine.


8.  Roses de Chloe
Novi miris brenda Chloe je možda najnježniji do sada, ali jedno je sigurno – vodi vas pravo u baštu prepunu ruža i njihovih opojnih aroma. Pošto se cvjetni mirisi i ljeto savršeno slažu, ovaj parfem je jedan od onih must-try ove sezone, pogotovo zato što ćete biti sigurno neodoljivi uz ovo dugotrajno mirisno uživanje.

9.  Calvin Klein One Summer
Jedan od najsvježijih parfema na tržištu, pravi izbor ukoliko tražite nešto zaista nježno i ženstveno. Zaista je savršen za ljeto i upravo zbog svoje lakoće i istančanih nota može se nositi svakodnevno. Ne smije ostati nepomenuta ni njegova izuzetno privlačna šarena bočica koja sama po sebi simbolizuje vrele ljetnje dane.

10.  Tom Ford Private Blend Collection
Ovaj fantastičan trio – Neroli Portofino, Costa Azzura i Mandarina Di Amalfi – čini fantastičnu kolekciju kreatora Toma Forda, i svaki od njih simbolizuje hvatanje djelića ljeta. Kako im i sami nazivi govore, mirisi su inspirisani Italijom, morem i ljetom, dok će različite kombinacije citrusa, ambera i cvjeća, kao i drvenastih aroma i kombinacije limuna i bosiljka uspjeti da se uklopi u svako vaše raspoloženje.

Za koji god da se odlučite, važno je da on vjerno prati vaš duh i vašu senzualnost.
Također je jako važno da uz sve to vi uživate u notama koje odaberete.


Pripremila:Daniela Čomić

Instagram