Kolač sa ovršenim mekinjama


Ova količina je dovoljna za jednu osobu. Vodite računa da šolja ili činija bude bar 2/3 dublja od mase koja se spremi, jer će kolač prilično narasti prilikom pečenja.

Sastojci:
- 2 bjelanca
- 2 kašike ovršenih mekinja

- 1/2 kašikice kakao
- 5 kašika badem mlijeka
- 1/3 kašikice praška za pecivo
- stevia
Sve smutiti i peći u mikrotalasnu minutu, ako treba produžite ali neka ostane sočno. Prevrnuti na tačnu i premazati sa prelivom koji se skuha sa
- 100ml mleka badem
- 1 kašikica tapioka

- 1/2 kašikice kakao
- stevia
Kolač se jede odmah, topao za užinup.s.ako neko ne želi da peče u mikrotalasnoj, može da peče u rerni na 210C dok se u sredini čačkalica ne bude ljepila, ali paziti da se ne peče predugo, jer onda će kolač biti suh.


Naš izdvojeni sponzor ovoga mjeseca je: 
(Kliknite ovdje ili na  reklamni baner da biste posjetili stranicu Unikatni nakit M&M)


O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovdje u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram