Recept za domaće piškote


Volite li piškote? Zašto ne biste napravili piškote iz domaće radinosti? Naša saradnica Jadranka Blazić pripremila je za vas recept po kojem možete napraviti ukusne domaće piškote: isprobajte!
Sastojci:

- 4 jajeta

- stevija
-100 brašna
- 1/2 p.z.p.
- aroma vanile
Umutiti masu kao za patispanj. Prvo dobro umutiti bjelanca sa stevijom, pa dodati postepeno žumanca i aromu. Na kraju sa brašnom i p.z.p. lagano sve smiješati. Steviju dodajte po željenom ukusu.
Smjesu sipajte u kesu za filovanje i nanesite na papir za pečenje. Keks pećite na 200C/~8-10'.
p..s.možete nacrtati željene oblike na papiru veličine pleha i preko njega staviti papir za pečenje i tako će biti svi keksi isti. Prije pečenja izvuci papir na kojem su nacrtani oblici.Sa istim receptom možete da napravite i u željenom obliku kore za torte. Ja sam pravila kore za tiramisu tortu. Možete i da računate po onom našem sistemu, koliko jaja toliko i kašika brašna. Radi preciznosti, bolje je da piše u gramima. Ja sam od 4 jajeta ima za dva patispanja (kore). Naše rerne su velike, pa sam mogla obije odjednom da pečem. Prije ubacivanja u rernu sam ih odozgo posula sa fruktozom. Pekla sam ih na tepmeraturi od 180C, dok nisu dobile lijepu boju, brzo budu gotove. Izvadila sam ih i stavila na rešetku da se ohlade. Kada su se ohladile skroz, vratila sam ih u rernu tako na rešetku i stavila na 100C da se isuše skroz. Uspelo je, čak su mi boljeg ukusa od onih kupovnih, jer nisu toliko slatke.


Naš izdvojeni sponzor ovoga mjeseca je: 


(Kliknite ovdje ili na  reklamni baner da biste posjetili stranicu Unikatni nakit M&M)


O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram