7 savjeta za brzo (sedmično) njegovanje noktiju
Za nokte kažu da su ogledalo našeg zdravlja. Zbog toga, osim zdrave i kavlitetne ishrane, potrebna je i redovna njega, jer su nokti svakodnevno izloženi brojnim štetnim utjecajima: pranjem suđa, korištenjem sredstava za čišćenje, voda zasićena kamencem isušuje nokte.....

Kako jednostavno i brzo njegovati nokte jednom sedmično za petnaest minuta, možete pročitati u nastavku teksta.S njegovanim noktima, ruka izgleda elegantnije i ženstvenije, a za to je dovoljno svega petnaest minuta sedmično. 


1. Nokte uređujte jednom sedmično kako biste ih održali u savršenom stanju.


2. Stari lak odstranite odstranjivačem koji ne sadrži aceton.


3. Nakon odstranjenog laka, u ruke i nokte umasirajte bademovo ili maslinovo ulje sa par kapi svježeg soka limuna, te navucite pamučne rukavice i odmorite se 10 minuta.

4. Zatim uklonite obloge, te nježno štapićem potisnite kožice omekšane uljem. Za rezanje kožica ne koristite makazice, jer one mogu ozlijediti kožicu i potaknuti je da izrste čvršća i deblja.


5. Oblikujte i ispolirajte nokte kako bi postigli prirodan sjaj.


6. Prije nanošenja laka, operite ruke toplom vodom i blagim sapunom, kako bi uklonili eventualne ostatke proizvoda za njegu koji mogu oslabiti prijanjane laka. 

Tek tada su vaši nokti spremni za nanošenje vaše omiljene boje.


7. Kako biste na brzinu uredili nokte, nanesite bijelu olovku za nokte ispod vrha nokta, te gornji sloj bezbojnim lakom koji se brzo suši. Za samo nekoliko minuta, stvorit ćete dojam francuske manikure.

Piše: Meliha Horić - Džanković

Instagram