10 ideja za dekoraciju doma za UksrsNeka ovoga Uskrsa vaš dom zablista pomoću malih dekoracija i zanimljivih ideja, koje možete vrlo lako "kopirati", a za početak dovoljno je da imate lijepu slamnatu korpicu, malo dekoracija i obojena jaja...


Ukoliko imate slamnu korpicu, obložite je lijepom salvetom u veseloj boji i poredajte zanimljiva obojena jaja u nju imaćete jako lijepu dekoraciju za sto.  U prazne obojene ljuske od jaja možete nešto zasaditi i posaditi ih na trpezarijski sto za dekoraicju.
Sa malo trakica možete napraviti dekorativni "gnijezdo" na koje možete poredati obojena  jaja...


Ukoliko imate figuricu u obliku zeca možete je iskoristiti za dekoraciju korpa sa jajima ili dekoraciju trepzerijskog stola.


Obojena jaja možete postaviti u staklenu providnu posudu ili od njih napraviti "lanac" na trepezarijskom stolu.


Igračke-zečiće možete objesiti na trakicu ili vrpcu.
Od nekoliko svijeća i keramičkih zečića možete kreirati pravu uskršnju čaroliju...
Ukoliko imate djecu, možete dekorisati dom za zečićima od papir, koje možete okačiti ili zalijepti na salvete, tanjure, boce...Možete dekorisati vaš trepezarijski sto sa slavetama sa uskrnjim motivima...


Ukoliko imate umjetna jaja, možete ih kačiti na grančicu behara...


Čokoladna jaja u raznovrsnim bojama možete iskoristiti za dekoraciju kolača, a čokoladne zečene za dekoraciju stola.


Možete kreirati "gnijezdo" od dekorativnih trakica, na koja ćete umetnuti obojena jaja i postaviti ga u dekorativnu posudu. Ova kreacija idealan je i poklon za Uskrs. Pogledajte još ideja za "uradi sama" poklone za Uskrs ovdje.


Dekorativne svijeće u obliku uskrnjih jaja daće posebnu atmosferu u vašem domu...

Pripremila: D.J.V.

Instagram