Kako je jedna mama od odjeće za lutke i internet prodavnice napravila moćan biznisU želji da omogući svojim kćerkama ljepšu igru, Cinnamon Miles je počela da šije odjeću za njihove lutke. S obzirom na to da je imala dosta iskustva u dizajniranu i šivenju odeće, njeni mali radovi brzo su zapali za oko ostaloj djeci iz komšiluka i njihovim roditeljima, koji su isto to željeli za sebe. To je dalo ideju Cinnnamon da porkrene biznis. Uz svoje znanje, dobru ideju i eBay, mali biznis je počeo 2008. godine.

Usledjela je izrada internet prodavnice, biznis se unapredio i porodična kompanija danas ostvaruje prihode od 50.000 dolara mjesečno.

Brižna mama je iskoristila to što je njena mama bila krojačica i što ju je od malih nogu naučila tajnama krojačkog zanata. Htjela je da ugodi svom djetetu, a to se pretvorilo u moćan biznis.

Jason Miles, Cinnamonim suprug, kaže da njihova kompanija ima najveću paletu proizvoda odjeće za lutke. U razvijanju posla učestvovala je cijela porodica, uključivši i šestogodišnju kćerku, zbog koje je sve i pokrenuto.


Izrada internet prodavnice kao prelomni korak


Milesovi su prvu internet prodavnicu pokrenuli na besplatnoj Wordpress platformi. Broj porudžbina je bio toliko veliki da ova, inače glomazna, platforma nije mogla to da podnese. Najveći izazov bio je proces isporuke. Wordpress dodaci za proces kupovine nisu funkcionisali najbolje i dolazilo je do zastoja. Njihova internet prodavnica imala je više od 40.000 porudžbina na mjesečnom nivou i postajao je rizik od gubitka posla ukoliko sajt ne bude funkcionisao kako treba. Dešavalo se da potencijalni kupac ne može do kraja da izvede proces kupovine na sajtu, jer bi neki dodatak u nekom trenutku otkazao.

Izrada internet prodavnice je bio logičan korak, s obzirom na to da su zahtjevi posla prevazišli mogućnost Wordpressa. „Ne mogu ni da vam opišem koliko smo poteškoća imali sa sajtom i koliko nam je muka zadavao dok nismo napravili novi“, rekao je Jason.

Iskoristili i moć društvenih medija


Jedan jak kanal promocije bili su kratki filmovi na YouTubeu. Milesovi su sa publikom djelili salvete za pravljenje odjeće za lutke, a u svemu je učestvovala i njihova kćerka, koja je bila prvi narator.

Usledjela je i ulaganje u e-mail marketing, a onda svakako i rad na društvenoj mreži Facebook. Okosnica cjelog online posla je, po Jasonu, izrada internet prodavnice na odgovarajućem CMS-u. „Mnogo ljudi pokrene internet prodavnicu na pogrešnoj platformi, a to je Wordpress. Po mom mišljenju on nije odgovarajuć za to i izdaće vas u najnezgodnijem trenutku, a onda ćete biti jako nervozni“, dodao je Jason.


Po njegovom mišljenju, izrada internet prodavnice treba da vas oslobodi brige o tome da li će sajt raditi kako treba. A onda možete da posvetite vrijeme unapređenju svog proizvoda.

Instagram