Kolač od šargarepe (mrkve)


Da li se sjećate one priče o zeki i hiljadu torti od šargarepe? Što se mene tiče Često je se sjetim i uvijek se naljutim na zeku što kaže da su torte od šargarepe bljak. Volim šargarepu svježu, skuhanu, u kolačima, tortama, salatama.... Ali danas je to kolač od šargarepe iz mikrotalasne za popodnevnu užinu . Na netu se može naći dosta recepata ove vrste i svako ih pravi po svom ukusu. Ja sam se odlučila za sok od šargarepe jer sam već imala iscjeđenu šargarepu u frižideru.

Za jednu šolju potrebno je:
- 25 gr ovsenih mekinja
- posoliti vrlo malo

- 1/4 kašikice praška za pecivo

- 1 jaje
- 1 kašika ulja od kokosa
- 2 kašike soka od šargarepe

- sladilo po ukusuSve dobro smutiti i peći približno 1 minut u mikrotalasnoj. Naš izdvojeni sponzor ovoga mjeseca je: (Kliknite ovdje ili na  reklamni baner da biste posjetili stranicu Unikatni nakit M&M)

O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovdje u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram