Njega stopala u četiri koraka


Zašto stopalima posvećujemo veoma malo pažnje u  njihovoj svakodnevoj njezi? Nažalost, stopala najčešće primijetimo kada nas počnu boljeti ili kada ne izgledaju lijepo. Kuda god da krenemo stopala nose cijelu našu težinu, imaju estetsku ulogu, a u životu ćemo na stopalima proći bezbroj kilometara - zar onda ne zaslužuju njegu?
1.Nasapunjajte
Stopalima  koja se ljeti lako zagriju, bolje odgovara običan sapun od dermatološkog sapuna. Koristite sapun ugodnijeg ali diskretnog mirisa koji se u dodiru s kožom ne mijenja. 
2.Trljajte
Stopala operite rukama, ugodnije je to učiniti rukavicom od grubog frotira ili od biljnih vlakana. Stvorit ćete više sapunice, a time osigurati i dovoljno vremena za potpun učinak sapuna.
3.Peeling
Čestice kratkih čvrstih  dlačica idealan je za peeling kože sopala. Temeljito iščetkajte stopala malim kružnim pokretima, od pete prema prstima. Zadržite se malo duže na osnovici prstiju i na luku stopala.

4.Obrišite


Umjesto debelog i mekanog peškira koji koristite za tijelo, za stopala koristite kratki peškir reljefnog tkanja. Takva je tkanina najbolja za temeljno brisanje kože između prstiju. Tako ćete izbjeći oštećenja kože koje su često posljedice gljivica, koje se vrlo rado zavlače među nožne prste. 


Pripremila: Mediha Horić Aličić

Instagram