Recept za slani i slatki podvarak sa tjesteninom


Kupus sam nasjeckala kao za salatu (malo krupnije). Luk crni nasjeckala na sitne kockice, a bijeli luk na sitno rende narendala. Kelerabu na krupno rende narendala. Sve sam usula u šerpu i dodala so, biber i ostale začine koji meni odgovaraju. Usula sam vode i stavila da provri sve zajedno. Kada je provrlilo, smanjila sam temperaturu i kada je kupus postao mekši izručila sam u tepsiju. Odozgo poredala posoljneo meso i stavila u zagrijanu rernu na 220C. Kada je meso bilo pečeno i podvarak je bio gotov.


Sastojci:

- 1 srednja glavica kupusa
- 2 kelerabe
- 2 crna luka
- 3 čena bijelog luka
- so, biber začini
- 1/2 litre vode

Ali to nije sve. Sutradan za doručak je bila tjestenina sa slatkim podvarkom. E, to mnogo volim.Sastojci: 

- 120gr široke tjestenine
- slatki podvarak

Moja tjestenina je bila sa dodatkom spanaća. Testeninu skuvati da bude skroz skuvana (pogotovu ako je deblja), procijediti i pomijesati sa toplim slatkim podvarkom koji vam je ostao od jučer.


PišeJadranka Blažić

O autorici:


Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram