Zdravi namaz od cvekle
Ništa lakše, a ni brže, a vala ni ukusnije, naravno za one koji vole svježu cveklu. Meni lično malo smeta taj zemljani miris svježe cvekle, ali kada se narenda na sitno rende i uz dodatak nekog začina ili dodatka, bude sasvim ukusna.


Za moj današnji namaz sa cveklom i sirom je upotrebljena samo so i začinjeno je sa kurkumom. Sir je već bio malo kiselkast, tako da je to došlo kao dodatak, ali sam ipak dodala par kapi limuna da dobije ukus.


Kolika je bila kocka sira, toliku sam uzela kocku cvekle. Sir sam upotrebila sitni domaći, a cveklu sam narendala na najsitnije rende. Ko hoće može sir i cveklu da izmiksa u blender. Posolila sam, a kurkumu sam posula odozgo.
O autorici:

Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovdje u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.


Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram