9 savjeta kako da kupaćim kostimima sakrijte višak kilograma


Odlazak na more, ženama može predstavljati veliko opterećenje, prije svega zbog njihove linije. U tom periodu često ćete čuti "Ugojila sam se. Moj kupaći kostim mi više ne može, moram kupiti novi koji će mi sakriti višak kilograma......" Sve to riješit ćete odabirom pravog kroja kupaćeg kostima, koji će stvoriti malu optičku iluziju na pravim mjestima. Za bolju vizuelnu predstavu primjeri sa fotografijama :)

Da biste se riješile tog opterećenja, kroz ovaj tekst uvjerit ćemo vas da u svojim kupaćim kostimima i dalje možete izgledati sjajno na plaži i sa nekoliko kilograma više. Stoga, ostavite to opterećenje iza sebe, te bacite se na čitanje teksta kroz primjere fotografija... 


           
1. Za kamufliranje kilaže idealni kupaći kostimi u crnoj, ljubičastoj, teget plavoj i smeđoj boji
Crna boja kupaćeg kostima, najbolja je u kamufliranju kilaže. Osim crne, preporučuju se i sljedeće boje kupaćih kostima: ljubičasta, teget plava, smeđa...
2. Izbjegavajte kupaće kostime u svijetlim bojama!
Svijetle boje trebale biste izbjegavati iz dva razloga: jer vizuelno proširuju, i zbog toga što takav materijal postaje providan kad se pokvasi.

         
3. Želite da Vam grudi izgledaju veće
Želite li da vaše grudi izgledaju veće, odaberite bikini svijetlih boja sa resicama ili volanićima u predjelu grudi, dajući im iluziju punije veličine, tj. volumen.
  
4. Izbjegavajte kupaće kostime sa print detaljima!
Ukoliko vam je stomak veći, izbjegavajte kupaće kostime sa okruglim print detaljima.

5. Izbjegavajte kupaće kostime sa volanima!
Ukoliko nosite kupaći kostim sa volanima Vaš stomak će izgledati vizuelno još veći.
      
5. Želite manji stomak, birajte jednobojne jednodjelne kupaće kostime
Za one koje imaju veći stomak, birajte ovakve jednobojne i jednodjelne, malkice naberkane kupaće kostime u predjelu stomaka, koji će vaš stomak učiniti vizuelno manjim.

6. Za široke kukove i veću stražnjicu birajte donji bikini u obliku šorca ili suknjice!
Imate li široke kukove i veću stražnjicu najbolje je da vam je donji dio bikinija u obliku šorca ili suknjice. Također, izbjegavajte one kupaće kostime koji na kukovima imaju volaniće.       

         


7. Jednodijelni bikini sa vertikalnim prugicama ili šarama idealan za izduživanje i vitkoću


Punijim osobama, preporučuju se jednodjelni bikini sa vertikalnim prugicama ili šarama, koji će vas dodatno izdužiti i učiniti vitkijim, za razliku od bikinija sa horizontalnim prugicama koje će vas učiniti širim i manjim. Idealne su za naglašavanje ženske siluete.        

8. Izdužiti figuru možete i na drugi način, za one malo smjelije


Za one koje svoju liniju žele dodatno istaći i izdužiti, to mogu postići sa jednobojnim i jednodjelnim kupaćim kostimima koji sa strane bokova, duž tijela imaju uži providni dio.
9. Opustite se, budite svoje i samouvjerene!
Pustite kilograme na miru. Ne stidite se svojih oblina! Volite sebe onakvu kakva jeste i Vaš život će biti ispunjeniji, a vi samopouzdaniji.


Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram