Recept za zdrave kupus rolniceVrlo lako i jednostavno za one koje razvijaju pitu. Ja ne umijem da razvijam, ali sam zamijesila kao za pitu i onda sam razvila na mašinu za rezance, ali sam ostavila na malo deblje. 

Kupus se isjecka na tanke trake i dinsta se sa crnim i bijelim lukom. Možete dodati i celera isto na kockice iseckane, a može i malo paprike da se nasijecka. Možete da ubacite sve što volite od povrća. Posoliti i pobiberiti i uvijati u tijesto kao sarmice. Moje je malo veće da bi bilo brže gotovo. Ja sam ih pekla u rerni na 180C isto kao što bi i pitu pekla. Kada dobije lijepu zlatnu boju, gotove su, jer je povrće već izdinstano.


Divan doručak za promjenu

p.s. Možete da ih spremite i za zamrzivač, pa kada vam treba da ih završite u mikrotalasnoj. U tom slučaju ih pecite na 200C i čim dobiju zlatnu boju izvadite ih i kada se ohlade stavite ih u zamrzivač. Kada želite da ih doručkujete, uzmite koliko vam treba, uvijte ih lijepo u papirni ubrus i stavite u mikrotalasnu na najjaču opciju nekih 2,5 minuta. Isto su savršene kao da ste ih tog momenta pekli.
PišeJadranka Blažić

O autorici:


Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono isrhane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram