Kako povoljnije do kolica za bebe?Pored kreveca, kolica za bebe sigurno predstavljaju jedan od najvećih izdataka kada je kupovina opreme za bebe u pitanju. 

Stoga Vam savetujemo da razmislite o svim mogućnostima jeftinije nabavke i da ih iskoristite, kako biste bili u prilici da uštedite. Kolica za bebe sigurno su neophodna, i umnogome će Vam olakšati izlaske sa djetetom i redovne šetnje, te je važno da budu prilagođena i svakom godišnjem dobu, za šta su uglavnom „odgovorni“ različiti dodaci kolica.

Pratite sniženja

Mnogi brendovi bebi opreme pružaju mogućnost otplate kolica za bebe na rate, te možete birati i neka skuplja ukoliko Vam ovaj način plaćanja odgovara. Također, sniženja i popusti nisu rijetkost, te i na ovaj način možete uštedjeti, ukoliko paralelno budete pratili ponude raznih proizvođača. Važno je znati da za kolica za bebe ne treba da bude presudna cijena ili njihova marka, već postojanost, laganost i pokretljivost točkova u svim smijerovima, jer su ona tu da Vam olakšaju kretanje i svakodnevne aktivnosti.

Naslijeđena ili pozajmljena kolica za bebe

Svakako, kolica za bebe možete i naslijediti od rođaka ili prijatelja čijoj djeci više nisu potrebna, ali morate voditi računa o njihovoj upotrebljivosti. Naime, nije svejedno gdje su kolica za bebe bila odložena dok se nisu upotrebljavala, da li su pri tom bila prevučena zaštitnom navlakom, u kakvom su sada stanju i da li su uopšte u stanju za upotrebu... Naslijeđena ili pozajmljena kolica za bebe nisu rijetkost čak ni u bogatijim sredinama, ali se ona prije svega uzimaju od onih u koje imamo puno povjerenje. Ako su, primjera radi, kolica za bebe bila odložena u podrum ili garažu, postoji mogućnost da su upila buđ ili različite štetne mikroorganizme koji bebi mogu izazvati alergijske reakcije, te nemojte rizikovati sa ovakvim kolicima. Uvijek su bolja nova kolica za bebe koja su izrađena od hipoalergijskih materijala i koja će koristiti samo Vaše dijete ili Vaša djeca, kako biste bili potpuno sigurni u njihovu pouzdanost za zdravlje.

2 u 1 i 3 u 1 varijante

Još jedan od načina za uštedu prilikom kupovine kolica za bebe jeste kupovina paketa u kom se, pored kolica, nalazi i bebino auto – sjedište, što su uvijek povoljnije 2 u 1 varijante. Također, uz sjedište i kolica za bebe prodaju se i bebi nosiljke, koje ispunjavaju 3 u 1 ponude, što je uvijek jefitniji vid nabavke nego da svaki od ovih dijelova kupujete odvojeno. Stoga uporedite ponude bebi brendova i lako ćete izabrati najpovoljniju.

Dodaci kolica za bebe

Ako kolica za bebe nabavite bez dodataka na sniženju, po potrebi možete nabavljati ostale dodatke i tako vremenom dopunjavati svoju opremu za šetnju. Kišobran je jedan od glavnih dodataka za kolica za bebe, a dobro je znati da su trenutno dostupni i suncobrani sa UV zaštitom, koji će bebe štiti od štetnog dejstva sunčevog zračenja. Isto važi i za torbe za kolica za bebe, koje ne morate nabavljati ukoliko već imate gdje da smjestite svakodnevni „prtljag“ potreban za šetnju – dovoljno je samo nabaviti kuku koju ćete postaviti na ručke kolica za bebe i o nju objesiti torbu.

Instagram