Promijenite enterijer sa kupatilskim namještajem


Kupatilski ambijent najlakše je učiniti drugačijim, jer je sasvim dovoljno u njega postaviti nov kupatilski namještaj koji će umnogome izmijeniti izgled enterijera. 

Za ovaj poduhvat ne treba Vam mnogo vremena, novca ni energije, a ukoliko ste kreativni i vješti, kupatilski namještaj možete napraviti i sami. Jedno je sigurno – ovo je promjena koja kupatilo provereno čini modernijim, boljim i uređenijim prostorom. 

Kupatilski namještaj modernog dizajna

Moderan kupatilski namještaj polako postaje neophodan element svakog prostora, bilo poslovnog bilo domaćeg ambijenta, prije svega zbog njegove estetike, a zatim i praktičnosti. Sva sredstva za kućnu i ličnu higijenu, peškiri i veš, sada mogu biti smješteni u jedan od odlično dizajniranih elemenata. Moderan kupatilski namještaj najtraženiji je u vidu ormarića koji se smještaju ispod i iznad lavaboa, štedeći prostor i istovremeno omogućavajući postavljanje ogledala na prednju stranu gornjeg dijela. Na taj način se ne gubi nijedan element, a dobija se mnogo više mjesta. Kupatilski namještaj u bijeloj boji, uz pločice u nekom drugom tonu, zelenom ili sivom, na primjer, predstavljaju jednu od savremenih dizajnerskih kombinacija, uz koju se često uklapaju otvorene police okačene na zid. Druga varijanta je, ukoliko to prostor dozvoljava, kupatilski namještaj u vidu uskih ormara koji dosežu do plafona, sa mnogo fioka i različitih pregrada, koji im daju dinamiku.

Kontrasti su u trendu!

Pored bijelog, trendi kupatilski namještaj čine i crno – bijeli kontrasti, najčešće u vidu crnih elemenata uz bijele pločice ili crno – bijelih zidnih komoda, uz koje se slažu podni ormarići u bijeloj boji sa širokim fiokama. Ovakav kupatilski namještaj djeluje izuzetno raskošno, šik i prefinjeno, a jednu od njegovih varijanti predstavlja i sve popularnija kombinacija sive i crvene boje. Plava i žuta također mogu djelovati interesantno, ukoliko se uklapaju u svojim jarkim, a ne blijedim nijansama, jer podsjećaju na vodu i sunce, te će sasvim sigurno oživjeti svako kupatilo. Kupatilski namještaj u ovim kombinacijama tonova izuzetno je atraktivan, te se njegovi kontrasti proširuju i na zidove, u vidu malih slika ili fotografija u ramovima istih boja.

Renovirani kupatilski namještaj ili „uradi sam“ metodaUkoliko već posjedujete stari kupatilski namještaj ili neki ormar ili policu koje biste mogli preurediti i postaviti u kupatilo, iskoristite svoju kreativnost. Otvorene police u bilo kojoj boji lako ćete dekorisati velikim pletenim korpama, šarenim plastičnim posudama ili kutijama u koje ćete postaviti sve neophodne sitnice, od šminke do rezervnih šampona, kupki i mlijeka za tijelo, kao i uređaja za njegu i ljepotu. Kupatilski namještaj, izuzetno modernog, rustičnog izgleda, lako ćete postići farbanjem neke obične police u bijelo, tako da se vide potezi četke. Ukoliko ste malo vještiji, možete nacrtati cvijeće na prednjoj ivici polica ili ga prilijepiti samoljepljivom trakom sa nekim sličnim dezenom. Uz ovakav kupatilski namještaj dobro će se slagati pletena korpa za veš i pamučni peškiri za ruke, sa resama, poput onih kakvi su se ranije koristili. Također, kupatilski namještaj možete ukrasiti i dekupažom ili dekorisati samoljepljivim plastificiranim papirom, ukoliko nema mogućnosti da on dođe u direktan kontakt sa vodom. Poigrajte se idejama i prostorom, i sigurno ćete stvoriti element po svojoj želji i potrebama.

Instagram