Šta obući za Bajram?

                       Koliko god da smo tužni zbog zvaršetka mjeseca Ramazana, treba da se radujemo Bajramu. Običaji Bošnjaka širom države, a i dalje, pored čišćenja kuća, avlija, kupovine poklona i spremanja raznih poslastica, uključuje i još jednu stvar, a to je oblačenje, po mogućnosti, kako tradicija nalaže novu, čistu, pristojnu i lijepu odjeću.
Postoji mnogo hadisa u kojima se tvrdi da je Poslanik s.a.w.s. govorio kako se za Bajram treba obući najljepša odjeća koju posjedujemo. Posebnu pažnju trebamo posvetiti onome što nosimo, bilo koji dan, a pogotovo kada je u pitanju jedan od odabranijih praznika u Islamu.
Kako bismo vam pomogli u tome, nudimo vam sljedeće prijedloge odjeće tj. odjevnih kombinacija koje možete obući za Bajram:


Budite prelijepe i preslatke u ovoj divnoj i lepršavoj kombinaciji.

            
Prelijepa kombinacija za dame koje prate trendove. Ko god da vas ugleda neće ostati ravnodušan, gdje ćete jednostavno biti primjećene i pristojno odjevene.

   

Prekrasna kombinacija koju bi svaka moderna žene poželjela za sebe. Budite prelijepe, primjetne i neskrivajte sa lica svoju sreću i zadovoljstvo.


Ovoga ljeta pravi su hit dugo haljine, skoro je svaka žena ima u svom ormaru. Obucite preslatku haljinu za Bajram, ali nemojte zaboraviti nakit koji će upotpuniti vašu odjevnu haljinu.
Preporučene bajramske odjevne kombinacije, za dame koje nose hidžab:

Za dame koje nose hidžab preporučujemo ovu kombinaciju koja je savršena za Bajram. U njoj ćete izgledati sjajno i otmjeno, bit ćete posebne i prelijepe dženetske hurije, što bi stariji ljudi rekli.

Bebi roza boja u kombinaciji sa bojom kože, i crnom čipkom, odlično će pristajati svakoj dami, dati joj nježnost i otmjenost.


Cvijetna opuštena kobinacija sa bojama, pravi je izbor, definitivno će upotpuniti vašu bajramsku sreću i radost.


Za ljubitelje žute boje, čije je značenje da povećava energiju, dodatno će upotpuniti Bajram, sa ovim tradicionalnim šarama na suknji.


Za dame koje vole eleganciju i prefinjenost ovakav izbor definitivno će zadovoljiti vaš ukus.
Što se modnih dodataka tiče, apsolutno trebate iskoristiti ovaj dan da pokažete svoju najljepšu odjeću, cipele, torbe, ogrlice, nakit itd...  
Najvažnije od svega, je vaš iskreni osmijeh i sreća što smo još jedan Ramazan ispratile onako kako smo najbolje mogle, i nada da će nam dragi Gospodar Allah dž.š. ukabuliti naše dove i ibadete, te podariti nam oprost i milost.
Pripremila: Mediha Horić Aličić

Instagram