Feng Shui savjeti o odabiru cvijeća u domuČak i jedan cvijet može prema feng shui-ju (učenje , to jeste drevni principi/mudrost sa Istoka o življenju u harmoniji sa zakonima prirode) može napraviti energetsku razliku u vašem domu, no treba imati na umu nekoliko korisnih savjeta prilikom odbabira i rasporeda cvijeća u našem domu, ovisno o efektu koji želimo kreirati.

Cvijeće u domu pobuđuje kreativnost. Svježe cvijeće u domu ima iscjeljujuću energiju, prema feng-shui stručnjacima, te privlači dobru sreću, osjećaj ljubavi i zahvalnosti.

Krizanteme privlače obilje u domu i finansijski prosperitet. Samo jedan suncokret je dovoljan u domu da energetski pridonese privlačenju obilja, a sama žuta boja suncokreta privlači sreću u domu. Žuto cvijeće balansira naše emocije.


Narandžasti ljiljani također, poput sunockreta privlače u domu obilje i prosperitet. 


Ružičasta ruža ili božur postavljen na stolu na kojem doručkujete ili "servirani" sa doručkom i prvom šoljicom jutanje kafe ima iscjeljujuća svojstva i umiruje um, posebno ako čaj ili kafu pijete u šoljama sa cvjetnim dezenom.


Iste ove savjete možete primijeniti u vašem uredu, trgovini, te na radnom stolu (ukoliko vodite samostalnu poslovnu djelatnost ili posao od kuće).

Instagram