Kineski tanki (shangai) rezanci sa piletinom od jučer


Ekonomičan doručak od obilne večere. Nije urađeno namjenski ali je ipak odlična kombinacija. Sinoć smo za večeru imali  piletinu sa kelerabom, a jutros sam iskoristila saft koji je ostao od sinoć. 

Od sinoćnje večere je ostalo dosta safta i koje parčence mesa. U taj saft sam jutros ubacila 

- 400ml vode
- 200gr sangajske tjestenine
- so

Procjenila sam da safta ima dovoljno za 200gr tjestenine uz dodatak 400ml vode. Procjena je dobra bila. Tjestenina se kuvala uz povremeno mješanje. 


Kada je bila tjestenina gotova, isključila sam i ostavila da odstoji 15 minuta, kako bi tjestenina mogla da "popije" ostatak suvišne tečnosti. Ovo je bilo za dvije porcije.

Eto, fina ideja kada vam ostane safta od gulaša. Naravno možete bilo koju tjesteninu da upotrijebite.


Recepti i fotografije: Jadranka Blažić

O autorici:


Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono ishRane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram