Make up za punije usne (Primjeri sa fotografijama)Za potpune, senzualne i zanosne usne žudi gotovo svaki dama. Ali mi nismo sve sreće po tom pitanju. Zahvaljujući šminci, u određenoj mjeri, možete ispraviti i imati usne o kojima ste oduvijek sanjali! Bez korekcija, vizuelno možete promijeniti oblik i boju usana, sasvim jednostavno i sa adekvatnim make up-om, a evo i kako.

Zlatno pravilo:Ako imate male usne, zapamtiti sljedeće: izbjeći tamne nijanse.
Opšte pravilo je da se tamne nijanse su smanjeni, dok je svijetle boje ruža za usne i sjaj stvoriti, poboljšati ih i dati volumen. U olovke za usne biti oprezan, a ne igraju s njima, jer ako ne znate raditi s njima, možete izazvati više štete nego dobro.1. Make up lips sa naglašenom definicijom u kombinaciji sa olovkom za usne bebi roza (skoro bijele) boje, stik olovka za usne boje mesa, bezbojni sjaj za usne, ovako iscrtane usne vizuelno će izgledati punije.


       


2. Prirodni čine usne sa jakim definicijom u kombinaciji s etiketom bezbojan, ružičasti sjaj i četkom za umekšane etikete, ovo izmišljena usne tražim prirodno puniji.

 

3. Make up usne sa jakim definicijom u kombinaciji sa Pink touch od zamka za usne i svijetle roze ruž, koji se nanosi kistom usana. O vako izvući usne osim da vizualno izgledaju veće, tu će biti sočnije i više zavodljiv. 

4. Čine usne sa prepoznatljivim definiciju volumena, u kombinaciji s transparentnim etiketom, kontakt olovke u boji višnje, naranče i baby pink ruž za usne, a bezbojni sjaj sa šljokicama, što će dovesti do četkicu za usne. Tekstura sjaja učinit će usne izgledati vizualno veće.

5. Make up usne sa naglašenom definicijom u kombinaciji sa bezbojnom labelom, Tamno ljubičastom olovkom za usne, kistom i bebi roze ružem. 


Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram