Bamija sa piletinom


Bamija sa piletinom

Sastojci:

- 300gr bamija
- 300gr piletine
- 1 veći ljubičasti luk
- so, biber, začini
- 1 puna kašičica sjeckan vlasac
- 1 kašičica aleve paprike

Bamiju sam kupila zamrznutu, tako da nisam imala ništa oko nje da radim. Luk sam isjeckala na kockice i prodinstala posoljenog na vodi. Zatim sam dodala meso na kockice. Upotrebila sam samo meso od bataka. Začinila sam sa biberom, crni i bijeli luk u prahu. Dok se meso dinstalo dodavala sam pomalo supe koju sam imala od kuhanog povrća. Kada je meso skoro bilo gotovo dodala sam i bamiju sa kašičicom vlasca i alevom paprikom. Promješala, još malo dolila supe i brzo je bilo gotovo jer je bamija baš mlada.

Mnogo je ukusno i zaista mi se dopada kako god da je spremim. Moji momci ne vole bamiju, ali ne umiju ni da mi objasne zašto je ne vole. Možda na kraju odustanu i zavole je.Recepti i fotografije: Jadranka Blažić

O autorici:


Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono ishRane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram