Kako kreirati viziju vašeg života (vision board)?

00:05Vizija života (vision board) slikovit je podsjetnik na naše želje, ciljeve, te život kakav bismo željeli kreirati. 


Ona nam služi da se svakodnevno podsjetimo šta je to što uistinu želimo i da nas motivira iz dana u dan da investiramo vrijeme, energiju i napor da to i ostvarimo. 

Pri kreiranju vizije vašeg života važno je da razmislite šta je to što tačno želite: ljubavna veza, novi posao, više novca, putovanje na željenu destinaciju, vlastiti dom... 


Nakon što ste istražili šta je to što uistinu želite, naredni korak je da pronađete neku slikovitu ilustraciju koja predstavlja vaš cilj (dom iz snova, fotografija  mjesta na koje želite otputovati ili zaljubljenog para...). 

Možete iskružiti neke ilustracije iz novina, slogane ili riječi koje vas podsječaju na vaš cilj poput "ljubav", "zdravlje", "novi početak"...

Napravite "kolaž" ilustracija koje ste odredili za viziju  života i nalijepite ih na ploču, komad kartona ili ih zabodite u stiropor. 

Ploču vizija postavite na vidno mjesto u prostoriji u domu gdje najviše boravite, ili na mjesto koje ugledate kada se ujutro probudite ili na kojem sjedite i radite za laptopom ili kompjuterom.Ukoliko provodite više vremena na laptopu ili za kompjuterom i volite društvene mreže, možete napraviti i "elektronsku" ploču vizija na Pinterestu (poput ove).

Ili kreirati folder na kompjuteru sa fotografijama i citatima koji predstavljaju simbolicki vas esnove i ciljeve, koje cete gledati u "slide show" verziji tokom dana.

Ili, pak, napraviti kolaz pa ga postaviti kao destop pozadinu.

Potrudite se da pogledate barem jednom na vašu ploču vizija u toku dana, na trenutak zamislite kako živite vaš život iz snova, te razmislite šta možete učiniti danas, ove sedmice, mjeseca, godine, da biste došli korak bliže vašem cilju.

Piše: Danijela J. V.

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari