Savjeti za pravilno oblikovanje obrva


Niste zadovoljni vašim obrvama. Guste su, rijetke, svijetle, prorijeđenje, ili jednostavno nesavršene? U nastavku teksta možete pročitati kako pravilno oblikovati obrve.
Aliiii, prije nego što se odlučite na čupanje obrva, najprije vam savjetujemo da prvi put obavezno odete kod kozmetičarke, da bi vam napravila onu prvu verziju, a kasnije vi samo trebate da čupate dlačice gdje se pojave.
                
1. Koji je potreban pribor za čupanje obrva?

Za pravilno oblikovanje obrva najprije je neophodna dobra pinceta sa kosom ivicom. Osim dobre pincete, potrebno vam je ogledalo, makazice, četkica, olovka ili sjenka za oblikovanje i popunjavanje obrva.        

2. Kada je idealno vrijeme za čupanje obrva i zbog čega?
Idealno vreme za čupanje obrva je sedmicu dana nakon početka menstrualnog ciklusa. U ovom periodu ciklusa vam je tijelo najmanje osetljivo na uklanjanje dlačica.

3. Koje je najbolje mjesto za čupanje obrva i zbog čega?
Prilikom čupanja obrva, obavezno sjedite pored prozora kroz koji ulazi svjetlost, ili pred lampu koja dobro osvjetljava.
4. Šta je potrebno nanijeti na obrve za ublažavanje bolova prilikom čupanja?

Početno čupanje obrva zna biti bolno. Prije čupanja obrva, obavezno nanesite neku kremu protiv bolova, a kada završite sa čupanjem obrva, možete namazati aloe vera gel, koji će vam smiriti crvenilo.
 
5. Kako je pravilno čupati obrve?

Obrve uvijek čupajte u smjeru u kome rastu dlake. Nemojte čupati previše dlaka istovremeno. Mit je da ne valja čupati obrve odozgo. 

Oprezno čupajte obrve, ali slobodno i ispod i iznad za savršen oblik obrva.6. Koliko su važne pauze prilikom čupanja obrva?

Prilikom čupanja obrva, pravite pauzu na svakih nekoliko dlačica koje isčupate i provjerite napredak, da ne biste pretjetali sa čupanjem obrva. Ako pretjerate sa čupkanjem onda nemate kud. Za razliku od većine dlaka na vašem telu, obrve ponekad ne porastu ponovo.7. Kako i čime popuniti praznine/nedostatke obrva?

Ukoliko su vam obrve rijetke ili tačkaste, možete ih popuniti uz pomoć sjenke ili olovke za obrve. Ako koristite olovku za popunjavanje rijetkih obrva, nanosite je kratkim pokretima od unutrašnje ka spoljašnjoj strani. Onda pažljivo utrljajte obrve sa četkom ili prstima da bi ste ublažili efekat.
8. Želite li da vaše obrve budu na mjestu cijeli dan?
Gel za obrve pomaže da vam obrve budu na mjestu cijeli dan. Ako nemate gel, stavite malo laka za kosu na prst i iskorisite ga da vam dlačice budu na mjestu.

Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram