Znanjem do uspjeha i bolje budućnosti

Ne postoji roditelj koji svome djetetu ne želi dobru sadašnjost i još bolju budućnost. Pored zdravlja, odgoja,  redovnog obrazovanja i tako dalje, bitno je da djeca znaju i strane jezike. Također je još bitnije da roditelji imaju želju da njihovo dijete zavoli neki strani jezik i da su istrajni u tome.


Da li djeca mogu učiti strani jezik, s obzirom da još uče i svoj, i u kojem uzrastu bi trebali početi sa  učenjem reći će nam  predavačica engleskog jezika Safija Berberović iz Edukativnog centra La Primera Tuzla:


O:"Da bi se naučio na što prirodniji način, djeca od rane dobi, od svoje četvrte godine mogu i preporučuje se da uče strane jezike. Kroz Diznijeve likove, pjesmu, igru i ples djeca najlakše usvajaju novi vokabular, rečenice, pjesme i priče."

P: Na koji način konkretno u Vašem centru, djeca uče jezike?

"Kroz vještine slušanja, čitanja, komunikacije i pisanja naši dragi polaznici se usavršavaju i stasaju u izvanredne poznavaoce stranih jezika, te se sa lakoćom upisuju na prestižne univerzitete, kako kod nas tako i u drugim državama."

P: Kakav je rezultat učenja jezika u Edukativnom centru La Primera?

O "Vjerujte, to ih "nosi" kroz naredno obrazovanje u našem Edukativnom centru, kroz naše raznovrsne programe. Učenici našeg centra već od rane dobi razmišljaju i pišu pjesme i priče na stranim jezicima.
Izdvajamo jednu pjesmu našeg redovnog polaznika Erdeljac Denija:Razgovarala i pripremila: Daniela Čomić

Instagram