Kako vizuelno ostaviti lijep dojam na poslodavca?


Da bi potraga za poslom bila upješna, morate upoznati niz taktika i primjeniti ih u praksi kako biste ostavili što bolji dojam kod poslodavca, a evo i kako?1. Večer uoči razgovora pripremite odjeću koju ćete obući, po mogućnosti poslovnu.

2. Kod odjeće izbjegavajte uzorke, preporučuje se jednobojno. Neizostavan je kaput jednosavnog kroja i bijela košulja, a ukoliko nosite suknju ona mora dosezati do pola koljenja.

3. Što se tiče obuće, najprije se odlučite za cipele, a ne sandale, koje ćete obavezno spariti u istoj boji sa torbom.


4. Potrudite se da vam frizura bude kao ona sa fotografije koju ste poslali uz biografiju. Sklonite kosu sa lica i ne dodirujte je tokom razgovora.


5. Make up neka vam ne bude napadan. Dovoljno je da istaknete oči i usne sa blagim ružem ili sjajem za usne.


6. Što se tiče nakita, ne nosite viseće naušnice. Ne nosite napadne i krupne ogrlice, te izbjegavajte pločice s imenom. Ne nosite raskošne prstenje, niti mnogo narukvica. Sve u svemu, neka nakit bude što diskretniji, uz obavezan jednostavan ručni sat na ruci. 
7. Ruke neka vam budu njegovane i uredne. Izostavite boju na noktima, najbolje je nanijeti samo sjajan, prozirni lak.8. Što se tiče parfema koje trebate izbjegavati, izaberite svježu toaletnu vodu.

Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram