Možemo ostvariti sve što želimo, ako znamo šta želimo!

Uradila sam puno individualnih treninga, gdje pomažem ljudima da budu svoji. To je u biti  moja osnovna namjera bavljenja posl...


Uradila sam puno individualnih treninga, gdje pomažem ljudima da budu svoji. To je u biti  moja osnovna namjera bavljenja poslom kao “životni trener”( lifecoach )


Mi možemo definitivno  biti svoji!
To je super!
U biti i ne može drugaćije, nego da budemo svoji.

Ko smo mi?

Mi smo to što jesmo.
Svako za sebe.
Sa svim stvarima koje smo u sebi morali da prebrodimo.
Sa svim što smo o sebi morali i moramo da učimo.
Sa svim onim što smo o drugima  morali i moramo da učimo.

Mi smo ti zbog čega trebamo da živimo!


Zašto? Zato, što je po mnogim predavanjima, knjigama i seminarima kroz koje prolazim, da bih se lično usavršavala , to najvažnije.

Čovjek, kao pojedinac je osnova za svoju porodicu, zajednicu, državu i cijeli svijet. Od jednog čovjeka  polazi sve.

Od tebe koji sada trenutno čitas. Od mene koja piše. Od onog koji sluša kada o ovome govorimo.

Svako je najbitniji i bez njega se ne može!
Zašto ovo pišem ?

Zato što je vrijeme zrelo!!!
Vrijeme u kome treba da uživamo što postojimo.

Vrijeme u kome treba da razmišljamo pozitivno, jer je naučno dokazano da je pozitivna misao stotinjak puta snažnija od negativne misli.

Zato što  vremenom postajemo ono đto razmišljamo.

Zato što je došlo vrijeme u kome treba da budemo zahvalni za sve stvari koje su neprecjenjljive vrijednosti, a koje su nam besplatno date po rođenju. To su emocije, misli i mogučnosti. One ne koštaju ništa. Dobili smo ih, samo ih moramo iskoristiti.

Zato što je život kao autoput, a svako vozi svoj auto.

Ljubav, sreća i nada su nam putokazi koje pratimo na putu koji želimo da vozimo. Uvijek možemo birati sami put kojim hočemo da se vozimo.


Ovo pišem jer je jako bitno da znamo da se ne radi samo o tome da pobjeđujemo ili da uvijek imamo najbolji uspjeh. Ili da smo najbrži u svojoj vožnji.Radimo sve od srca, najbolje što bismo mogli!

Priznajmo sebi da je tako iako rezultat nije uvijek onakav kakvog očekujemo.
Ne računa se samo uspjeh koji smo postigli u životu.
Put ka uspjehu  je jednako važan.  

Put na kome smo puno iskustava doživjeli.
E baš za ta iskustva su bitna i moramo im biti zahvalni.
E baš ta iskustva su nas formirala u ovo što sada jesmo.
Čak i ona najgora iskustva kao rat, neimaština, bolest, gubitak, nedostatak…

Ta iskustva ne treba  da nam daju osjećaj manje vrijednosti koliko god su nas lomila ili lome. Naprotiv treba da nam daju osječaj snage, izdržljivosti i ponosa, jer smo to prebrodili.

Osjećanje snage i ponosa će nam pomoći da razmišljamo pozitivno, a misli uzrokuju osjećanja.
Ljudi mogu da se osjećaju samo na dva načina, dobro i loše. Kako god da se osjećamo je odraz naših misli. Mi smo ti koji biramo!
Ovo pišem jer… vrijeme je zrelo da budemo svjesni, koliko je bogatstvo biti svoj. Jer svatko je od nas svoje najbolje životno djelo! Ovo pišem jer... svi živimo u vremenu gdje možemo da ostvarimo sve što želimo, ako znamo zašto to želimo!

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.