Božićne dekoracije blagdanske trpezeDekoracija doma za vrijeme blagdanaskih praznika, za sve one koji slave Božić, predstavlja posebne trenutke, gdje uz malo mašte dolazi do izražaja kreativnost. Kako dekorisati blagdansku trpezu pročitajte u nastavku teksta.

           
Dekoracija doma treba da bude u veselom tonu, sa dominantnim bojama Božića, crvenom, bijelom, zelenom, zlatnom i sivom. 
           

U ovom tekstu nudimo nekoliko zadivljujućih i vrlo jednostavnih ideja za božićno ukrašavanje trpezarijskog stola. Sve ove komade za dekoraciju sigurno imate kod kuće, a ukoliko nešto od njih nemate vrlo su ekonomični i ima ih u skoro svim trgovinskim radnjama. Da ukrasni (dekorativni) sto ne mora koštati bogatstvo, dokazat ćemo vam u nastavku teksta.

         

Pribor za jelo, tanjuri i čaše neka vam budu malo svečaniji. Za pravi doživljaj Božića, najbolje je da budu bijele ili crvene boje, sa sjajnim zlatnim ili srebrenim detaljima. Ukoliko nemate prsten za salvetu, možete je zavezati crvenom satenskom trakicom na mašnu. 

          
Božićna dekoracija za sredinu stola, ne mora uvijek biti kompikovana za napraviti. Ova se sastoji od nekoliko jednostavnih elemenata i možete ga napraviti za 20 minuta.
  • Potrebni materijal:
- jedna velika metalna crvena tacna ovalnog oblika 

- jedan vinove loze vijenac 

- jedna veća staklena posuda za svijećnjak sa postoljem 

- jedna šira bijela svijeća 

- 1 čaša crvenih bobica 

- 5 ili 6 šišarki 

- zelene grančice i 

- dva ili tri crvena cvijeta (može cvijet - božićna zvijezda) 

         

1. Stavite okrugli vinove loze vijenac u sredinu tacne.

          

2. Staklenu posudu za svijećnjak postavite u sredinu vinove loze vijenaca.

         

3. Unutar vijenca dodajte nekoliko zelenih grančica i šišarki, oko baze svijećnjaka.

          

4. Stavite bijelu, širu svijeću unutar svijećnjaka.

         

5. Crvene bobice stavite oko svijeće.

          
Predlažemo vam da umjesto ovog cvijeća na slici, svoj Božić upotpunite sa nekoliko cvijetova "Božićna zvijezda", koje ćete dodat uz zimzelene grančice oko baze svijećnjaka.

Trpezarijske stolice možete ukrasiti debljom crvenom satenskom trakom, crvenim bobicama i zimzelenim grančicama. Tom jednostavnom dekoracijom, dodatno ćete upotpuniti svoj Božić. Za dobru dekoraciju, dovoljno je malo mašte i kreativnosti. 
Neka vaš dom kao i za svaki Božić bude pun rodbine i prijatelja, poklona, sreće, radosti i veselih boja. Sretan Božić, želi vam Arabella Tim.
Piše: Meliha Horić - Džanković

Instagram