Danas nam je divan dan, našoj Arabellici 2.rođendanDrage naše čitateljke danas Arabella Magazin (odnedavno Sretna žena) slavi svoju 2. godišnjicu rada. Za ove 2 godine kako kako smo krenuli sa radom, broj čitateljki, simpatizera i saradnika Arabella Magazina za sretnu ženu je rastao, a magazin je bio pozitivna inspiracija za mnoge žene. 
Uspjeh ne bi bio iza nas da iza ovog Magazina ne stoje profesionalni saradnici i tim koji s ljubavlju pišu i ažuriraju ovu web-stranicu. 


Osim četiri diplomirana bachelora žurnalistike Danijele J.V., Melihe H.Dž., Medihe H.A. i Daniele Č., za Arabella Magazin pišu i naše drage saradnice:
- Vanja Beukelman-Pavlović, lifecoach životni trener i kognitivni terapeut
-dr. Mahira Jahić, ginekologinja
-Lejla Ibrahimović, saradnica za makrobiotičku ishranu 
-Jadranka Blažić, profesionalna kuharica iz Kanade koja za nas kreira zdrave recepte.

Također od samog početka imamo veliku podršku od naših dragih profesora sa Filozofskog fakulteta, a posebice od naše uvažene profesorice Vedade Baraković. 

Osim njihove podrške veliku podršku imamo i od naših pokrovitelja: Ginekološke ordinacije "Dr.Mahira Jahić; "Kozmetičkog salona "2A" - Milanke Bošnjaković; "Kinder" škole za njemački jezik - Amira Kušljugić; Amele Zonić - sudski tumač za engleski jezik; Edukativnog centra "La Primera"; koji su od samog početka sa nama, kao i od Adile Jusić - liderice Farmasi kozmetike; Hatidže Ahmetović - liderice Oriflame kozmetike; Unikatni Tuzla za bebe i mame - Samra Topić Šljivić; Lejle Hamidović slikarice i pjesnjikinje; Ismete Gegić vlasnice domaće radinosti "Taris".........Arabella Magazin (odnedavno Sretna žena) ima preko 1000 žena pretplaćeno na magazin putem e-maila koji dobijaju besplatno svakog petka.Putem facebook-a prati nas 9440 žena iz BiH, Hrvatske i Srbije, te dijaspore. 


U okviru Arabella Magazina, postoji i grupa za Žene koje se bave poslom od kuće koja je kreirana kampanjom podrške ženama koje se bave biznisom od kuće u kojoj osim promovisanja svog biznisa članice (njih preko 2.000) mogu preuzeti besplatne priručnike i čitati savjete o poslovnom uspjehu i njegovom unapređenju.
U okviru Udruženja žena "Arabella" održano je nekoliko radionica "Kako početi posao od kuće" i "Kako razvijati pozitivnu energiju u sebi", gdje je predavačica bila Vanja Beukelman-Pavlović, lifecoach (životni trener) i kognitivni terapeut iz Holandije. U okviru radionice bile smo podržane od naših sponzora kao i od Grada Tuzla (Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti).

Osim radionica, u okviru UŽ "Arabella" učestvovali smo na nekoliko sajmova: sajam Agromarketa koji organizuje Udruženje samostalnih obrtnika iz Tuzle, sajmovi koji organizuje SKPC Mejdan, kao i na sajmu malog biznisa koji je bio pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, a na kojem smo osim izlagačkog dijela bile uključene i u realizaciju ovog sajma, te time stekli iskustvo i znanje za organizovanje sajmova. Također na tom sajmu održale smo i prezentaciju o tome "Kako koristiti facebook za svoj biznis".....


Ovim putem svim našim čitateljkama, kolegama, saradnicima, profesorima i pokroviteljima zahvaljujemo na njihovoj nesebičnoj podršci i želji da Arabella Magazin (odnedavno Sretna žena) zaživi. "Uspjeh se ne stiže preko noći, već se gradi vremenom, mic po mic, stoga budite uporne u svom poslu, veoma pozitivne, samouvjerene i uspjeh je zagarantovan. Jako je bitno da se osvrnete na četiri faktora: sigurnost, pravac, mudrost, snaga" Vanja Beukelman - Pavlović, lifecoah, životni trener.

Instagram