Kako pronaći sreću i radost svuda oko sebe?

Evo joŠ  jedan mali video o mjesecu decembru i sreći. Nedavno sam se vratila iz Tuzle gdje sam uživala u lijepo ukrašenim ulicama i trgovinama, u krugu moje drage familije  i u društvu  urednica Arabella (Sretna Zena) Magazina. 


I evo me opet u Holandiji. Reci ću vam iskreno nije bitno gdje da se  nalazim u zraku se jednostavno osjeća  ista i posebno čarobna  atmosfera. 

Na svakom koraku svjetiljke, kao da nas upućuju na nove puteve, nova saznanja i nova iskustva. Podsjećaju  nas da ne živimo u mraku, nego da tražimo svako svoju lampicu koja nas vodi ka ličnoj sreći. A lampica je bezbroj. Samo slijedite i birajte.

Izađite u šetnju. Uživajte sa svojim sugrađanima. Djelite  sa njima svoju radost.Dozvolite si da se probudi dijete u vama.
 Nije bitno gdje se nalazite vaša radost je tu oko vas, samo je potražite.

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje djece i baka jedne prekrasne djevočice. 

U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika, nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja. 

U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life coach i Kognitivni terapeut, čime se danas bavim. 

Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella-Sretna žena magazina. A od septembra dajem časove hrvatskog jezika na “Holandskoj Poslovnoj Akademiji” Moja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi 
"Život".

Instagram