Kolač od bundeve (prema dijeti dr. Dukana II faza)Nikada nisam voljela ukus bundeve, ni sama ne znam zašto. Mislim da ni moja mama nije voljela jer se ne sjećam da smo morali da je jedemo dok smo bili djeca. Jedino sam zavoljela da jedem bundevu kao slatku pitu sa tankim korama. Dešava mi se tako da mi miris nekog jela prija ali kada probam ne mogu nikako da prihvatim ukus. Vjerovatno mi se to dešavalo i sa bundevom. Prošle nedjelje sam je prvi put kupila i tek danas spremala. Nisam znala šta bih spremila. Danima sam razmišljala i danas odlučim da je ispečem, pa ću poslije vidjeti šta ustvari želim od nje. Oljuštila sam je i isjekla na kockice 1x1x1cm i stavila u mikrotalasnu da se peče. Trebalo je 10 minuta da bude ispečena. Da li zbog našeg načina ishrane ili je ona takvog ukusa ali je nevjerovatno slatka. 


Sastojci: 
- 1 jaje

- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 puna kašika pečenog pirea od bundeve
- 1/2 kašičice pecivo praška
- 2 kašike ovsenih mekinja
- sladilo po ukusu
- cimet po ukusu

Eto, odlučila sam se za najjednostavniji i najbrži recept. Sve sastojke sam pomjesala i stavila u mikrotalasnu 4 minuta na najjače. Poslije sam je jela u kombinaciji sa dukan pudingom ukusa čokolade. 


Smjesa je također idealna za divne meke mafine. Tada treba samo malo da bude gušće i da se peku na 180C dok ne dobiju boju i ne prestane čačkalica da se lijepi kada zabodete kroz mafini.


Pade mi na um da probam narendanu da je upotrijebim sa koricama koje spremam za burek. Mislim da nisam to vidjela u receptima. Praviću sutra.
Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.
Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram